Megkezdődött

Az elmúlt napokban Mezőkövesd fideszes városvezetésének döntésére hivatkozva utcára tettek két pedagógust. Munkájukkal kapcsolatban kifogás nem volt, tanári feladataikat maximálisan ellátták – közölte Tállai Andrásnak címzett nyílt levelében Nyakó István, az MSZP Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szövetségi tanácsának elnöke. Az írás az MTI országos sajtószolgálatánál jelent meg.

Ahogy a politikus fogalmaz, a két pedagógus kirúgása – úgy tűnik – több mint egy politikai szemfényvesztés következménye, hiszen az intézményt átvevő Egri Főegyházmegye korábban a teljes dolgozói állományra továbbfoglalkoztatási kötelezettséget vállalt. Ezek után csak arra gondolhatunk, hogy a két pedagógust vállaltan baloldali kötődésük miatt rúgták ki, amihez ráadásul, mint a térség választókerületi „mindenhatója”, magának (Tállai Andrásnak) is köze van.

„Az egyik dolgozó, az MSZP mezőkövesdi elnökeként ugyanis hajlékot és ellátást adott a februári ‘éhségmenet’ minden tagjának, és ott volt, amikor hólapátolási munkaajánlatával lejáratta magát ország-világ előtt. Nyeste László kirúgása éppen ezért személyes bosszú is az Ön részéről. A másik elbocsátott pedagógusnak pedig ‘csak’ annyi volt a bűne, hogy családjának egyik tagja, vállaltan baloldali, szocialista ember, aki szintén felemeli a hangját, ha a helyi Döbrögik igazságtalanságával találkozik. Figyelmeztetjük, hogy a választói előtt hamarosan felelnie kell azokért a disznóságokért, amit napról napra elkövet. Tudjuk, hogy nem ez az egy politikai leszámolás, bosszú, és igazságtalan döntés fordult elő, vagy fordul elő az országban, s tudjuk, hogy Ön és a maga pártja nemcsak több tízezer baloldali gondolkodású polgár, de sok millió honfitársunk megnyomorításáért is felel. Éppen ezért kérem, hogy adja át politikustársainak a következő üzenetet: úgy folytassák munkásságukat a jövőben, hogy hatalmuk nem örök, annak egyszer vége lesz. Mi nem felejtünk, és a választókat is emlékeztetni fogjuk rémuralmuk kiszolgáltatott hétköznapjaira. Ezt ne vegye fenyegetésnek, inkább tekintse olyan választási ígéretnek, amelyet nyugodtan számon kérhetnek rajtunk, ha eljön az idő.” – áll a Tállai Andrásnak címzett nyílt levélben.

Szóval hamarosan kezdődik az iskolák államosítás utáni átszervezése, a járási rendszer kialakítása. Senkinek ne legyen szemernyi kétsége azt illetően, hogy szűkebb hazánkban is elkészültek a „listák”. Már csak azért is, hogy kicsit ismét rettegjenek a pedagógusok, közalkalmazottak, köztisztviselők. Bár csak ne lenne igazam!

Kapcsolódó ATV riport itt elérhető!

A bejegyzés kategóriája: Magyarország
Kiemelt szavak: , , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?