A világoskékek és sötétkékek világa

Bizonyára mindenki számára ismert az a vicc, ami az afroamerikai és fehér emberek jogait árnyalja egy iskolabusz példáján keresztül. Úgy tűnik, hogy hasonló megkülönböztetésben részesülhetnek a 2014-es választásokon is hazánk leányai és fiai. A kormány által tervezett új választási törvényben ugyanis olyan elképzelések szerepelnek amelyek szerint az itthon élő és kemény adókat fizetők csak a sötétkékeket megillető jogokat kapnák meg 2014-ben, míg az országhatáron kívül élők a fehér emberek szabadságjogaival rendelkezve előjogokat élvezhetnének a választásokon.

Amint az a különböző nyilatkozatokból, kiszivárogtatásokból és szakértői állásfoglalásokból kiderül, a kormány a hazai magyar állampolgároknak csak egy személyes regisztrációt követően adja meg az alaptörvényben egyébként mindenki számára biztosított választójogot. Vagyis hús-vér módon kellene bizonyítanom, hogy létezem! Míg a külföldön élők és tartózkodók akár levélben, vagy az ügyfélkapunk keresztül is szavazhatnak. Ez aztán a jogegyenlőség! De talán ezt már mindannyian megszokhattuk az elmúlt két évben.

A legérdekesebb a dologban, hogy a 2001. évben született elektronikus aláírásról szóló törvény alapján működő ügyfélkapu rendszere már több olyan szolgáltatást is tartalmaz, amely alapján bármelyik magyar állampolgár, aki rendelkezik az állam által számára biztosított digitális aláírással, rendezheti az állammal kapcsolatos ügyeit az ügyfélkapunk keresztül. Egyéni és magánvállalkozást hozhat létre, akár több milliárdos adóügyeit is rendezheti ebben a formában. De azt a tényt, amelyet a népesség-nyilvántartás egyébként is pontosan tud, hogy ÉN mint magyar állampolgár létezem, azt nem lehet majd az ügyfélkapu rendszerén keresztül igazolni. Milyen érdekes!?

A szakértők szerint, egyébként a tervezetben megfogalmazott regisztrációs rendszer a bevezetés évében mintegy 3 milliárd forintba, az azt követő minden évben pedig közel 500 millió forintba kerül a magyar adófizetők számára. Ezek szerint mindenki megnyugodhat. A Fidesz közeli oligarcháknak megint lesz egy olyan forrása, amelyből kompenzálni lehet a megváltoztatott pártfinanszírozást.

A bejegyzés kategóriája: Magyarország
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?