A tények! A szörnyű tények!

Vége a hétnek, ilyenkor van egy kis időm az írott sajtó számára is. Pro és kontra olvasgatom a híreket, kíváncsian várva, hogy melyik oldal mit is hoz ki ugyan abból a valóságból. Minden hétre jut valami szörnyen röhejes olvasmány, de a mostani felhozatal sírásra görbítette röhögéshez szokott számat.

Újfent hajbókolhatunk és imák özönét küldhetjük nemzetünk nagy zemberének, hazánk apjának, népünk megmentőjének. A sok lakáshiteles „megmentése” után, itt a következő mentőcsomag. Most a NÉP kerül megmentésre, ha beledöglik akkor is. IGEN! – a NÉP! Pontosabban a népnek csak az a része, amelyik olyan önkormányzat tagja, amelyiket ez a fránya kapitalista hitelcsapda nap, mint nap szorongat és az éhhalál gyilkos kezei közé taszít. Az önkormányzatoknak szóló „mentőcsomaggal” kapcsolatos bejelentésről szóló első híreket megelőzve Felcsút felé fordult a helyi „homo fidesicus” vezetés és hajbókoló médiabirodalma, majd sűrű „Áldjon meg! Áldjon meg!” mantrával tették közzé vezérük legfrissebb kommunikációs adósságjavító tetteit.

Az ezzel kapcsolatos cikket lásd itt!

Csak két három cikket kell elolvasnom és máris elém kerül egy másik „olvasat”. Ezt a HVG.hu oldalon Huszka Imre jegyzi. Ami egy roppant érdekes folyamatról ír, amely már 2006 óta szóbeszéd formájában országos szárnyra kélt, de bizonyosságot csak 2008, 2010 magasságában sikerült teljes valójában nyerni, amikor forintosítódtak az önkormányzatok tényleges hiteleinek összegei. És milyen érdekes a „homo fidesicus” vezetésű önkormányzatok vezették a listát a több milliárdos teljesen felesleges fejlesztésekre felvett hitelállományokkal. A cikk csattanója, hogy a korábbi narancsos önkormányzati vezetők a mindent megszorító MSZP kormányzatra kenték a hitelfelvételek szükségességét. Igaz, hogy a felvett hitelek nem a működés fedezésére, hanem a felelőtlen és úgy látszik tudatosan romboló határú fejlesztésekre mentek el.

Az ezzel kapcsolatos cikket lásd itt!

Hát igen! A tények! Azok a fránya tények!

A bejegyzés kategóriája: Magyarország, Oroszlány
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

A tények! A szörnyű tények! bejegyzéshez 2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?