Egykor és Ma – I.

A Fidesz megnyilatkozások elég érdekes ívet írtak le 1989-től napjainkig. Több olvasónk is felhívta már a figyelmünket arra a lehetőségre, hogy oldalainkon a „határozott” véleményeiket szembesítsük a Fidesz támogatóval és képviselőivel. Ennek a kérésnek teszünk most eleget. Egyben felhívjuk kedves olvasóink figyelmét, hogy érdeklődéssel várjuk gyöngyszemeiket a témában. Gondolatébresztőnek mindjárt közlünk is egyet:

Hitelminősítés egykor és ma

2008. július 28.

„Hazánk újabb leminősítése a bizonyítéka annak, hogy a kisebbségi kormány képtelen kezelni a válságot, cselekvőképtelensége miatt Magyarország egyre nehezebb helyzetbe kerül – írja közleményében Tállai András. Mint emlékeztet, a sorozatban negyedik – nagy hitelminősítő intézet általi – leminősítés egyértelműen mutatja: gazdasági fordulatra van szükség. Magyarországot, a magyar gazdaságot újra növekedési pályára kell állítani, ehhez azonban kiszámítható, hiteles és alkalmas gazdaságpolitikára van szükség. Minderre a jelenlegi kormány képtelen, ezért az előrehozott választás immár gazdasági kényszerré vált – zárul a dokumentum.”

2012. november 23.

(Azután, hogy a Standard & Poors bóvli kategóriába sorolta Magyarországot.)

„Magyarországot nem a hitelminősítők, hanem azok a befektetők minősítik, akik az elmúlt években működő-tőkét hoztak Magyarországra – reagált a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a Standard & Poors péntek esti döntésére, amellyel az eddigi „BB plusz”-ról egy fokozattal „BB”-re rontotta a hosszú futamú magyar hazai és külső államadósság besorolását. Az MTI-hez eljuttatott közleményében a minisztérium úgy fogalmaz: ma már nem lehet komolyan venni a hitelminősítőket, amelyek gyakorlatilag a világ összes országát leminősítették. A legnagyobb hitelveszteséget maguk a hitelminősítők könyvelhették el a válság éveiben – teszik hozzá.”

A bejegyzés kategóriája: Egykor és Ma
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?