Kis(s) történet

A kormány megváltoztatta a tavaly még sziklaszilárdságúnak titulált, két hónap alatt összelapátolt alaptörvényt. A változás oka a választási regisztráció bevezetése. Sokan azt se tudják, hogy mi az a választási regisztráció, mivel a Fidesz uralta közmédia nem veri nagydobra azokat a döntéseket, amelyekkel a saját hatalmukat akarják megszilárdítani. Szeretnék megosztani az olvasóval egy esetleges jövőben lejátszódó történetet:

Egy átlagpolgár, akit nevezzünk Kissnek, 2010 óta nagyot csalódott a politikában és nem követte nyomon az események alakulását. 2014-ben úgy dönt, hogy elmegy szavazni, mert 2013 novembere óta megszaporodtak a különadók, a benzin 500 Ft felett jár, megnőttek a rezsi költségek. Matolcsi György jegybankelnök a kormány rendelkezésére bocsátotta az ország devizatartalékát, amire sok bank kivonult az országból. Az OTP monopol helyzete révén magas kamatokkal adott kölcsönt és az időközben megemelt pénzforgalmi adót továbbterhelte az emberekre. Úgy dönt, hogy a Fidesz kormány ellen szavaz, neki ebből elege van! Négy évig csöndben volt, de most elmegy és hallatja a hangját! Szomszédja mesélte neki tavaly ősszel, hogy ő biztos megy szavazni, mert beregisztrált. Kiss ugyan nem tudta miről beszél, de foglalkozzon a politikával, aki akar, neki nincs rá ideje. El is indult a választás napján a választókörzetébe. Nem kapott levelet a választásról, kicsit furcsállta is, de azt gondolta legalább erre nem verik el a pénzt.

Megérkezett a szavazókörbe és előkészítette az okmányait, ahogyan azt tette sok-sok éven át. Sorra került a bizottság előtt és közölték vele, hogy nem szerepel a választásra jogosultak jegyzékében. Nem értette, hiszen nem költözött el, egy adata sem változott meg. A bizottság megkérdezte tőle: Volt-e regisztrálni? Nem volt, nem volt ideje rá, dolgozni járt, és különben sem értette, hogy miről van szó. Megértette végül, hogy ő ebből most kimaradt. A szomszédja nem maradt ki, ő leadta voksát. A választás után pár héttel folytatódtak az adóemelések, a megszorítások, így egyre nehezebben ment Kissnek és családjának a sora. Viszont gazdagabb is lett, egy tapasztalattal. Ha nem szeretné, hogy 2018-ban is folytatódjon ez az egész, akkor el kell mennie regisztrálni a választásokra, ha lesznek még egyáltalán!

Ha Ön, kedves olvasó nem szeretné, hogy ez a történet Önnel megtörténjen, akkor első sorban két dolga van!

  1. TÁJÉKOZÓDNI
  2. REGISZTRÁLNI!
A bejegyzés kategóriája: Egyéb
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?