Demokrácia magas szinten – a nép szava meghallgatva?!

Oroszlány Város Önkormányzata döntött a Ságvári Endre Általános Iskola, az Oroszlány Város Gimnáziuma és Szakképző Iskolája, az Oroszlányi Szakorvosi és Ápolási Kft, a Fő tér, a Ságvári Endre utca nevének megváltoztatási valamint a városi uszoda, a sportcsarnok és a sporttelep elnevezéséről. Persze most már nem reszkírozták meg, hogy internetes szavazás formájában mondjanak véleményt „azemberek”. Egyszer azt is kipróbálták, de miután a polgárok 70%-a nem támogatta a Művelődési Központ zebracsíkosra való festését, a helyi hatalom annyira megsértődött, hogy még weboldaláról is törölte a szavazási modult – így legalább egy gonddal kevesebb. De menjünk szépen sorjában.

Ságvári Endre Általános Iskola

Az iskola tantestülete, tanulói és szülői szervezete Irinyi Jánost javasolta – ha már mindenképpen „átnevezni” kell –, az iskola diákjai pedig ragaszkodtak az eddigi elnevezéshez, s lőn a bölcs képviselő-testületi döntés: Hunyadi Mátyás Általános Iskola lesz a neve.

Az összevont középiskolák (Lejó és Eötvös)

A két középiskola alig pár hónapja kapta ezt a rendkívül szellemes és találó nevet a keresztségben, de mielőtt az állam elrekvirálja őket a várostól, a döntéshozók úgy gondolták, Oroszlány Város Gimnáziuma és Szakképző Iskolája kapjon újabb, méltóbb nevet. Az egy/két intézmény tantestülete a jelenlegi elnevezést preferálta, míg szülői munkaközössége, közalkalmazotti közössége, és diákönkormányzata Öveges József professzor nevét, akinek televíziós műsorain generációk nőttek fel. Nos, Ön eltalálta, mert egyik sem lesz. Czunyiné dr. Bertalan Judit (országgyűlési képviselő), Vasvári Erika (sajtóreferens), Takács Tímea (városi könyvtár vezető), Lázár Mózes (OSZ Zrt. vezérigazgató), Takács Károly (polgármester) és Nagy Csaba (Rákóczi Szövetség) javaslata nyert: Hamvas Béla. (Az már senkit se zavarjon, hogy a kiírás szerint: Felkérjük a városban működő szervezetek, közösségek tagjait, a város lakosságát, hogy 2012. január 23. (hétfő) 16 óráig az elnevezésre, vagy elnevezésekre vonatkozó, indokolással ellátott javaslataikat zárt borítékban… – Czunyiné ugyanis bokodi, míg a sajtóreferens budapesti lakos).

A sportcsarnok

A sportcsarnok esetében szintén Lázás Mózes „világosodott” meg, amikor „Akác” csarnokra akarta elnevezni a kosarasok szentélyét. Ez aztán annyira megtetszett a jobboldali frakciónak, hogy végül csak a család külön, írásos kérésére volt hajlandó értelmet adni az „Akác”-nak, így lett végül a nemrég elhunyt Krajnyik „Akác” András kiváló kosarasunknak méltó emlék állítva.

A sporttelep

A sporttelep elnevezésében ismét Lázár Mózes és Nagy Csaba ötlete lett a nyerő, s lett az objektum neve Chudik Lajos Sportlétesítmény, leverve másik négy javaslatot, de ugyanez lett a sorsa a volt Ságvári utcának is. Ebben az esetben – immár többedszer, de nem utoljára – Lázás Mózes nyert Havasi Mártonnal, megelőzve másik négy aspiránst.

Az ápolási intézet

Szent-Györgyi Albert Szakorvosi-és Ápolási Kft lesz a rendelőintézetből, végül a legdilettánsabb, óvodásabb javaslattal zárjuk: városi uszoda. Ennek új neve – kérem nem röhögni! – Csobbanó Oroszlány Város Uszodája, s Ön ismét nyert! A javaslatot Lázár Mózes jegyzi egy személyben.

A csattanó

S hogy ez a kis névadó játék mibe kerül az adófizetőknek, na, az már egy másik történet.

A bejegyzés kategóriája: Oroszlány
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?