Oroszlányi szemét mutyi?

SzemetmutyiA közmeghallgatáson „egy választópolgár” szóvá tette, hogy a város tulajdonába került Remondisból gründolt OKÖ Zrt felügyelőbizottságában és igazgatóságában miért nincsenek a Fideszen kívüli emberek. Persze a kérdés sok ember számára sértő volt, de adtak rá választ is.

A válasz a következő volt: a MSZP azért nem delegálhatott embereket a fenn említett bizottságokba, mert nem úgy állt a vételhez és körülményeihez, ahogy azt a helyi Fidesz élén Takács Károllyal és Papp Péterrel elképzelte. Vagyis nem érte el a Fideszben megszokott hűbéri szintet. Erre ma akár büszkék is lehetnénk!

Viszont nyugtatásképpen Takács Károly, városunk első és egyetlen géniusza, elmondta, hogy januárban visszatérnek a kérdéshez. Miért pont januárban? Ha ilyen készségesen állnak a kérdéshez, akkor miért nem holnap?

A városnak december másodikáig rendezni kell a kormánytól kapott 576 millió forint sorsát. Ez ugyanis nem támogatás volt, hanem kormányzati kölcsön. (Vagy esetleg valami más?) Vagyis nem tudni mind a mai napig, hogy vissza kell-e fizetni a városnak a kormány részére a pénzt? Vagy mégis támogatásként kapta? Vagy esetleg átruházza majd a város a részvényeit az államra, és a városi cégből állami cég lesz? Sok kérdés van, mire egy igazgatósági tag vagy egy felügyelő-bizottsági tag választ kaphat, vagy legalábbis többet megtudhatna az adott kérdésről, mint egy kívülálló. Jelenleg a Fideszen kívül mindenki más kívülálló, vagyis egyedül csak ők tudják, hogy a város hogyan fog az 576 millió forinttal elszámolni.

És ez a lényeg: mivel a város pénzével (éves költségvetésének 1/8-val), a város jövőjével játszanak, ezért mindenkinek ott kellene lennie, ahol a döntések születnek, ahol a város jövője eldől. Ezért nincs demokrácia Oroszlányban!

A legfontosabb kérdés azonban az, hogy mit takargat a Fidesz, amiről 2014-ig senki sem tudhat? Egy újabb mutyi készül hulladékszállítás és –kezelés ügyben? Mi lesz a város/ország 576 millió forintjával?

(A rendezésre adott 2013. augusztus havi határidő a rendezés megoldására már több, mint egy hónapja lejárt! – szerkesztőségi megjegyzés)

A bejegyzés kategóriája: Oroszlány
Kiemelt szavak: , , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?