Újévi lehangoló

TakacsNagyon megfáradt szegény a ciklus végére, remélem végjáték is lesz a hátralévő ideje. Persze nem derült ki a mondókájából, hogy mire ez a nagy letargia. Talán attól, hogy maga sem hiszi el, amiket állítgat/ott/ időnként.

Méghogy siker-siker hátán? Ami példákat hozott, még azok sem ülnek! Mű füves pályák? Egyik szemem sír, a másik nevet, merthogy az jó, ha a fiatalok sportolásához javítjuk a feltételeket, ha van hol sportolniuk, ha van kulturált mozgástér, ha ösztönözzük a testmozgást, a fizikai állóképesség fejlesztését. Na de ilyen áron kérem? Megalomániás fociőrült álmaiba csöppenteni a várost komoly anyagi terheket pakolva az önkormányzat költségvetésére? Olyan megoldásokkal, hogy megint a központi csókosok üzleti lehetőségei szaporodnak? Ha itt embéegyesfoci lenne, akkor sem térülne meg a befektetés!

Csak körül kéne nézni kis hazánkban, hogy mennyi a babér „ebben az ültetvényben” és ismerni kéne a „kormányzáshoz” a valós helyzetet meg jó érzékkel kellene kialakítani az elintézendők sorrendjét, meg be illene tartani a törvényességet, meg nem vizet prédikálni és bort inni!

De hát hova gondolok? Mikor karikás szemmel, látható kimerültség határán képes valaki olyat mondani, hogy a Somlói út diadal? Talán a két végére még diadalívet is állítana egy magáról formázott lovas szoborral, mellette országgyűlési képviselővel, lábukhoz kuporodott tanácselnök helyettessel orrvérzésig állítva egy arany táblán, hogy ez „jó mulatság, férfimunka volt” és támogatta Vértessomló /ami ugye nyilvánvalóan nem igaz/.

Az sem zavarja, hogy videó-sztárként ünnepelhettük, amikor ország-világ fogta a hasát a röhögéstől az ominózus Oritel felvételen, nevezetesen: becses személye kellemes, szinte baráti beszélgetést folytatott a vélt tulajdonossal, aki mellesleg orvoshoz küldte. Arra persze volt energiája, hogy a fél Oroszlányt feljelentse, kivizsgálja – természetesen közpénzen és céltudatosan a szocikra fókuszálva -, aminek azután semmi haszna nem lett azon kívül, hogy lemondott egy képviselőjük.

És még azt állítja, hogy összeharmonizálta a pártokat!? Ő szüntette meg a pártközi egyeztető üléseket! Vége-hossza nincs azoknak az ügyeknek, amelyek ilyen jól látható lelki megrázkódtatást okozhatnak, amelyeken aztán – év közben a különböző fórumokon tapasztalhattuk -, hogy rendes időrabló módjára kellemesen verbálisan elmorfondírozgatott.

Ha azt az időt (meg az autózással, egyéb üzleti ügyekkel eltöltöttet is) inkább beszédírásra, retorikai továbbképzésre és hát… önkritikára fordítja, talán jobban sikerül ez a szereplése. Kicsit túlzásokba esem: mit várok tőle, ha még azt sem tudja, hogy a járási hivatalban nem laknak? – lehet, hogy vicces akart lenni?

A bejegyzés kategóriája: Oroszlány
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?