Első a család

csaladavagy a nihilizmus gyöngyszemei…

Minden esztendőben nagy érdeklődés övezi a városi kitüntetésre javasoltak névsorát. Hol meglepetés, hol döbbenet, hol egyetértés párosul nevük hallatán. De az éppen regnáló képviselő-testületek kompromisszumának köszönhetően sokszor sikerült az elismeréseket a városért végzett tevékenységért odaítélni a díjazottaknak.

Az utóbbi időben azonban látványosan „közbe szól” a politika, a párthovatartozás. Miért is?
2013-ban aranygyűrű kitüntetést kapott Lázár Katalin, aki köztudottan a helyi Fidesz vezéralakjának, Lázár Mózesnek a felesége. Lehet vitatkozni, hogy méltán érdemelte-e ki, de a hatalmi többség megszavazta. Tetszik, nem tetszik, ez van! A döntéssel kénytelenek voltak megbékélni a tisztelt városlakók.

Hamarosan ismét kitüntetések átadására kerül sor, mégpedig augusztus 20-án. Közzétették a névsort. Aranygyűrű kitüntetést kap Csizmazia Imréné. Ha esetleg valaki nem tudná, Ő a „mi” alpolgármesterünk (vagy inkább tanácselnök-helyettesünk, ahogy magát titulálja) Papp Péter édesanyja. Itt már felesleges feltenni bármilyen kérdést is, például azt, hogy Panni néni milyen társadalmi, közéleti tevékenysége alapján érdemes az elismerésre. Az általuk felépített erkölcsi szemétdombra felhelyezik a koronát.

Gratulálunk a városvezetők döntéséhez, ilyenre Magyarországon utoljára az ’50-es évek első felében volt példa. Az elmúlt 40 évben a környékünkön csak Romániában fordulhatott elő ilyesmi. Igen, a román diktátor, Ceausescu családjának tagjai tüntették ki egymást állandóan, és adományoztak egymásnak többek között doktori címeket…

A bejegyzés kategóriája: Oroszlány
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?