Spórolás mesterfokon

kolcseyAz utóbbi időben a felvilágosult kedves városlakók is a sötétben tapogatózva lépkedhetnek kultúrpalotánkba, a Kölcsey Ferenc Művelődési Központban. Ugyanis az intézmény fura-ura, Szabó Károly utasításba adta ki dolgozóinak, hogy spórolni kell a villannyal és csak a legvégső esetben kapcsolhatják fel az áramot. Ezt a problémát áthidalván, nagyon ötletes megoldást találtak ki.

Kinyitják a termek ajtaját és az ablakokon át a Szent Borbála térről valamint az uszoda irányából beszűrődő fénnyel világítják meg az első emeleti folyosót. Ügyes! A kínos röhej közepette egy szakállas vicc jutott az eszembe a ’80-as évekből: „Hogyan fűtik Romániában a kórházakat? Úgy, hogy kitakarják a lázas betegeket…”

A direktor másik ilyen zseniális spórolási ötlete a férfi WC bezárása. Akinek szükséglete úgy kívánja, kérje el a kulcsot az aulában a „bakterházból”, hadd lássuk ki az, aki itt akarja elvégezni a dolgát és még az ott eltöltött időt is figyelemmel tudjuk követni. Mi az, hogy egy közintézmény vizét, villanyát, törlőpapírját akarja itt bárki is használni? Emberek, spórolni kell!

Természetesen az ötletgazda ez alól kivétel!

Szintén az utóbbi időben igazgató urunk minden héten Komáromba utazik, ahol a gyógyfürdőben áztatja megöregedett vándorbotját. Mindezt teszi munkaidő alatt, utazását az intézmény Ford Transit kisbusza szolgáltatja! – lehet, hogy közpénzen?

Hiszen spórolni kell, főleg saját zsebre…

A bejegyzés kategóriája: Oroszlány
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?