Majmok legyünk vagy szabadok?

Jó ideje foglalkoztat már a kérdés, hogyan lehetséges, hogy a magyar társadalom szinte érdemi ellenállás nélkül tűri a Fidesz immár két éve tartó országlását? – kérdezi a progresszív blog szerzője. Hogyan lehetséges, hogy sem a közel 3 millió ember, 3000 milliárd forintnyi nyugdíj megtakarításának elvonása, sem a jogállam intézményrendszerének lebontása nem veri ki a biztosítékot?

Akkor azt gondoltam, hogy ezek egyrészt, még csak „elvi” sérelmek, hatásuk a mindennapokra abban a pillanatban minimálisak, igazi kártékonyságuk csak később mutatkozik majd meg. Ezért nem érzik úgy az emberek, hogy tiltakozniuk kellene, de ha közvetlenül, a bőrükön érzik a majd a változásokat… majd akkor!

De most, hogy a nemrégiben bekövetkező, százezer diák és családtagjaik mindennapjára azonnali és nagy csapást mérő felsőoktatási átrendeződés is csak alig mérhető ellenállást váltott ki, és hogy vasárnap, a NER állatorvosi lovának számító Esztergomban érvénytelen lett a népszavazás, úgy gondoltam megér egy posztot, hogy kicsit utánajárjunk, mi lehet e végtelen passzivitás hátterében?

Érdemes továbbolvasni: ITT!

Kategória: Magyarország | A közvetlen link.

Majmok legyünk vagy szabadok? bejegyzéshez 1 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?