Igazgatóválasztás

A Szent István, majd Szent Imre Gimnázium életének egy sötét korszaka fejeződött be azzal, hogy Kurnász László távozni kényszerült az igazgatói székből – olvasható a szeretgom.hu portálon.

Tevékenységének mérlege, egy több mint 320 éves intézmény a Szent István Gimnázium kivégzése és beolvasztása az újonnan létrejött Szent Imre iskolába. Az, hogy mindezt Szent István városában sikerült véghezvinni, a legnagyobb szégyen az egész történetben! Emellett nem szabad elfeledkezni arról sem, hogy politikai nyomásra a tantestület 22 tagja ellen kezdeményezett fegyelmi vizsgálatot. A fegyelmi tanács 16 eljárást indított, ebből hetet elbocsátással zártak le. A tanárokat azóta – első fokon – a bíróság  visszahelyezte közalkalmazotti jogviszonyukba, a fegyelmiket és azoknak minden hátrányát semmissé nyilvánította, és információink szerint közel 70 millió forintos elmaradt bér és egyéb térítést ítélt meg részükre.

Mint az egyik kommentben olvasható: a szégyenletes kinevezést követően Kurnász anno rögtön nekilátott a pályázatát nem támogató teljes tanári kar ellehetetlenítéséhez, üldözéséhez, fegyelmiket indított ellenük, hét tanárt meg egyenesen kirúgott. Még az elüldözöttek helyére jött tanárok jórészét is később szépen sorjában kirugdosta, akiről csak feltételezte, hogy nem hűséges híve. Mindezt következmények nélkül csinálhatta, mert ez egy következmények nélküli ország, ezért tartunk itt. Szigetszentmiklósra és tanáraira is hasonló sors vár, mert a történet nagyon hasonló, Esztergomban is így kezdődött.

S, hogy mi lett a menesztést követően, kinevezték az általa odahozott, egykori helyettesét, úgy, hogy szinte senki nem támogatta a pályázatát. „A Szülői Munkaközösség nem-, a DÖK nem- és a tanári kar sem (kivéve 2, azaz kettő(!) tanárt). A diákok és a tanárok nem tudnak felocsúdni a döbbenetükből. Biztosan alkalmas ez az ember? Biztosan jó választás volt a döntéshozók részéről? Miért kezdték el a szülők kiíratni a döntést követően a gyerekeiket az „elit iskolából”? Sok-sok kérdés, kevés válasz… Éljen a Demokrácia!” – olvasható.

Mindezt csak azért idézem, mert ugye Oroszlányban is bebizonyosodott a közelmúlt névadó hullámában, hogy marhára nem érdekel senkit a dolgozói közösségek, a szülők, nevelők, diákok véleménye, s ugye a középiskolában igazgatóválasztás lesz. Erre JELENLEG egy jelölt van, de ez senkit se tévesszen meg! 2-3-5 hónapja kinevezett igazgatókat vált le sorra a Nemzeti Együttműködés Rendszere, ahogy átveszi (elveszi) a települések oktatási intézményeit – szóval az ügy még nincs lefutva, maximum a mi bölcs döntéshozóink dörzsölhetik kezeiket: mi mindent megtettünk!

A bejegyzés kategóriája: Komárom-Esztergom megye, Oroszlány
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?