Mégis kinek a véleménye?

Már a sajátjaik véleményét sem akarják tudni, nemhogy a polgárokét

Ekkora égést régen látott a parlament, mint a hétfői napon. A fideszes képviselők az újságíróktól érdeklődtek, mi is van fenn a kormány honlapján, ahová az ő tudtuk nélkül került fel a Széll Kálmán terv 2.0-ás változata.

„Én arra gondolok, hogy az ellenzék találmánya ez” mondta a mobiltelefon-adóról az egyik kormánypárti honatya, pedig ez most nem kommunista ármánykodás volt, hanem a csúfos tény: a Nemzeti Együttműködés Rendszere önjáróvá vált. (Egy hvg.hu-nak nyilatkozó Fidesz-vezető szerint egyébként először fordult elő, hogy a kormányfő semmilyen információt nem osztott meg velük előzetesen.)

Szóval, már a saját képviselőit sem avatja be a Nemzeti Együttműködés Rendszere, amely a jelek szerint meg van győződve arról, hogy a kétharmados többség erre is felhatalmazást ad.

Mindezt csak azért idéztem, mert eddig csak azt láttuk, hogy az érdekképviseleti szervek, a szakszervezetek, meg a civil közösségek vannak nagyívben lesajnálva, mostantól pedig a nép megválasztott képviselői is, meg persze „azemberek”, akik feje fölött megy ez az érdekes játék.

Kis hazánkban egyébként kísértetiesen hasonló a helyzet, már ami „azemberek” véleményét illeti. Talán emlékszik a kedves olvasó, amikor rögtön a választások után át akarták festeni a frissen felújított művelődési központot, zebracsíkosra. A város weboldalán tartott szavazás aztán akkora ellenállást mutatott, hogy letettek róla (letettek róla?). Onnantól kezdve Oroszlányban már nem érdekelte a hatalom gyakorlóit a vélemény, különösen nem az embereké, s erre kiváló bizonyíték a helyi TV szavazóoldala, ahonnan további példáinkat vettük. Azért onnan, mert a város demokráciaoldalán megszűnt a szavazási lehetőség.

Nos, mint arról ezen a portálon is beszámoltunk, a Nagy Városi Névadóversenyen a Ságvári Endre Általános Iskola tantestülete, tanulói és szülői szervezete Irinyi Jánost javasolta – ha már mindenképpen „átnevezni” kell, az iskola diákjai pedig ragaszkodtak az eddigi elnevezéshez. Az ORITEL szavazásán arra a kérdésre, hogy: Mi a véleménye a Ságvári iskola átnevezéséről? – ezek a válaszok születtek:

  • Nekem mindegy, hívhatják bárhogyan 7%
  • Így szoktuk meg, maradjon 65%
  • Éppen ideje volt már 28%

A végeredmény pedig: Hunyadi Mátyás Általános Iskola lesz a neve. De ugyanilyen gyöngyszem a két középiskola esete. Alig pár hónapja rendkívül szellemes és találó nevet kapott a keresztségben: Oroszlány Város Gimnáziuma és Szakképző Iskolája. Aztán jött az újabb névadó. Az intézmény tantestülete a jelenlegi elnevezést preferálta, míg szülői munkaközössége, közalkalmazotti közössége, és diákönkormányzata Öveges József professzor nevét, a végeredmény pedig az a név, amire senki sem szavazott: Hamvas Béla.

Aztán itt van az Vértessomló felé vezető út, mellyel kapcsolatban a kérdés így hangzott: Épüljön-e út Vértessomlóra oroszlányi pénzből? A válaszadók 66 %-a arra voksolt, inkább városon belül költsük el azt a 25 millió forintot. És, hogy mi a nép véleményének következménye? Ezt már Ön is tudja. Semmi.

A bejegyzés kategóriája: Magyarország, Oroszlány
Kiemelt szavak: , , , , , , .
Közvetlen link.

Mégis kinek a véleménye? bejegyzéshez 2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?