Kristyák Viktor

Beosztás.....: elnökségi-, bizottsági tag
Bizottság....: Pénzügyi
E-mail.......: kristyakviktor@oroszlany.hu
Telefon......: -

Helyiként a helyi érdekekért

1972-ben születtem Oroszlányon, ahol születésem óta – nagyrészt a falusi körzetben – lakom. Tanulmányaimat a József Attila Általános Iskolában és a helyi szakmunkásképző iskolában végeztem.

Felnőttkorom képzései a cégvezetés és a marketing területén folynak. Hiszek az életen át tartó tanulásban, ugyanis manapság a gyorsan változó gazdasági és piaci viszonyok mellett a rugalmasság, valamint a folytonos fejlődés nemcsak a verseny-, hanem a politikai szférában is döntő fontosságú a sikeres érdekképviselethez.

Munkahelyeim

1989-től az oroszlányi Termelőszövetkezetben géplakatosként dolgoztam. Megismertem a helyi „kétkezi dolgozó réteg” rendszerváltás kori helyzetét, és azóta is kiemelt figyelmet fordítok erre az Oroszlányban meghatározó erejű és létszámú társadalmi körre.

1995-től egyéni vállalkozóként dolgozom. A vállalkozói szféra új élményeket és tapasztalatokat hozott számomra. A helyi kis- és középvállalkozói réteg igényeire való odafigyelést fontos szempontnak tartom, ugyanis ezek a cégek alkotják a helyi gazdaság motorjait.

2005-től a vállalkozás vezetőjeként dolgozom magáncégemben, így saját bőrömön is érzem a kisvállalkozói réteget érintő sokszor negatív változásokat, valamint kihívásokat.

Munkáimból fakadóan tisztában vagyok a helyi társadalmi csoportok érdekeivel, kívánságaival. Ezen körök képviseletének érdekében, valamint személyes kíváncsiságom miatt foglalkozom politikával.

2010-től külsős tagja vagyok Oroszlány Város Pénzügyi Bizottságának.

Politikai céljaim

Az adófizető állampolgárok érdekeit érvényesíteni. Legyenek akár kétkezi munkások, nyugdíjasok, diákok vagy cégvezetők, számomra nem a vagyoni helyzet a sikeres képviselet alapja. Mindig a város közös ügyeinek előremozdítására törekszem.

Gyerekek érdekérvényesítése és előnyben részesítése. Apaként saját magam is tapasztalom a fiatal korosztály szűkös helyi lehetőségeit és a megfelelő infrastruktúra hiányát. Szeretném, ha a jövőben a város ifjúsága modern, versenyképes oktatást, lehetőségeket és esélyt kapna.

Hatékony pénzfelhasználás elősegítése. Úgy gondolom, hogy a város anyagi forrásait egy, a vállalkozási szférában is jártas képviselő sokkal jobban és eredményesebben tudja kiaknázni.

Ezen célok eléréséhez ellenzéki tagként sokszor falakba és meg nem értésbe ütközöm, de engem ez nem zavar! Számomra első Oroszlány, első a helyi közösség!

Tudom, hogy az önkormányzatot nem lehet vállalkozásként kezelni, de az önkormányzatok sokat tanulhatnának a jól és régen működő vállalkozásoktól.

Hobbijaim

  • Minden, ami víz – vállalkozásom révén szívügyem a víz és ásványvíz.
  • Sport nézőként – a helyi egyesületek és csapatok mérkőzéseinek rendszeres szurkolója vagyok.
  • Aquaponia – zárt, zöld rendszer.
  • Politika – friss, lendületes, újító politika vállalkozásvezetési ismeretekkel, helyiként a helyiekért!
A bejegyzés kategóriája: Oroszlány
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.