Sólyom Jöran

Beosztás.....: képviselő, bizottsági elnök
Körzet.......: 7. választókörzet
Bizottság....: VFK bizottság
E-mail.......: falcon@okis.hu
Telefon......: +36 (20) 446-1732

1963-ban születtem Oroszlányon. A főiskolás évek után itt alapítottam családot és jelenleg is itt élek. Egy leánygyermekem van, aki 2014. februárjában végzett a volt „Zrinyin”, mint BsC had- és biztonságtechnikai mérnök, jelenleg MsC egyetemi tanulmányokat folytat az Ó-budai egyetemen.

1982-ben a tatabányai Gépészeti- és Közlekedésgépészeti Szakközépiskolában szereztem érettségit és gépi forgácsoló (esztergályos) szakképesítést. Ezt követően (az állammal szembeni kötelezettségeim egy részének teljesítése után) 1987-ben a budapesti Bánki Donát Gépipari Műszaki Főiskolán szereztem általános gépész üzemmérnöki, illetve műszaki tanári diplomát. 1997-ben munka mellett, posztgraduális képzés keretében a budapesti Pénzügyi és Számviteli Főiskola tanulójaként kaptam közgazdasági szakokleveles mérnök diplomát vállalkozási szakon. Szintén munka mellett végeztem el a Budapesti Műszaki Egyetem GTK APPI MPT tagozatát, ahol közoktatás vezető, illetve szakvizsgázott pedagógus diplomát szereztem.

Munkás éveimet az Oroszlányi Szénbányák Vállalatnál kezdtem 1987-ben a vállalat Számítástechnikai osztályán, mint programozó. Itt alapvetően gazdasági- és vezetői információs rendszerek fejlesztésében vettem részt. 1990-ben kerültem a Vértesi Erőmű Zrt. jogelődjéhez az oroszlányi erőműbe, szoftverfejlesztési vezető munkakörbe. Alapvetően gazdasági és iroda-ügyviteli rendszerek fejlesztése és üzemeltetése volt a feladatom. 1994-től a Tatabányai Energetika Kft informatikai vezetője, majd ezt követően 1998-tól a VE Zrt. informatikai fejlesztési vezetője lettem. Munkakörömhöz tartozott az informatikai rendszerek hardver és szoftver fejlesztéseinek irányítása és felügyelete. 2002-től kezdve főállású műszaki tanárként tevékenykedem a város középfokú iskolájában. Informatikát, vállalkozással, munkajoggal összefüggő, valamint műszaki ismereteket oktatok.

1992 óta vagyok egyéni vállalkozó. Vállalkozásom informatikához és oktatáshoz kapcsolódó szolgáltatások nyújt, kis- és középvállalkozások, magánszemélyek részére. Feleségemmel 2012-ben alapított korlátolt felelősségű társaságunkban ügyvezetői feladatokat látok el. A társaság az ingatlankezelés, illetve az informatika és az oktatás terén nyújt szolgáltatásokat.

Társadalmi megbízatásaimat 1998-tól kezdve több civilszervezetben, illetve szervezetben láttam el. Vezettem a város gazdaság- és térségfejlesztő társaságát, ahol pályázatok kezelése, vállalkozásokkal, civilszervezetekkel és a térség településeivel való kapcsolattartást és együttműködést koordináltam. Külsős tagja voltam az önkormányzat pénzügyi bizottságának. Tagja voltam a Vértesi Erőmű Zrt. felügyelő bizottságának, illetve vezetőségi tagja voltam a térség civilszervezeteit összefogó helyi egyesületnek.

A párt helyi szervezetének tagjaként különös figyelmet kívánok fordítani az oktatás, a tájékoztatás, a kommunikáció és a fiatalok érdekeinek képviseletére. Szakmai képzettségeimet kamatoztatni szeretném a vállalkozások és a város pénzügyeinek gondozása során. Oroszlányiként pedig különös figyelmet kívánok fordítani a város értékeinek védelmére.

A bejegyzés kategóriája: Oroszlány
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.