Egy szavazás, egy választás

Botka László polgármesterre, illetve az MSZP-re a szegediek 17 százaléka, míg a Fidesz–KDNP-re a megkérdezettek 12 százaléka szavazna, írja a Szeged24 egy helyi felmérésre hivatkozva. Kevésbé határozottak azonban a megkérdezettek azt illetően, hogy melyik pártra adnák le a szavazatukat. A megkérdezettek fele nem tudta (vagy nem akarta) megmondani, hogy melyik pártot támogatja.

2009 őszéhez képest megfordult a két nagy párt támogatottsága: akkor a válaszadók több mint 23 százaléka szavazott volna a Fidesz–KDNP-re, és mindössze 7 százalék az MSZP-re. A Jobbik támogatottsága nagyjából változatlan maradt (6 százalék), míg majdnem kétszeresére nőtt az LMP-vel szimpatizálók aránya (2,8 százalék volt 2009-ben).

Kőrösi Tibor, a Fidesz–KDNP jelöltje lett a szentendrei 7. számú egyéni választókerület új képviselője, miután a négy jelölt közül ő szerezte a legtöbb, 46, 9 százaléknyi voksot a vasárnap tartott időközi képviselőválasztáson – tette közzé az MTI. Molnár Ildikó tájékoztatása szerint a választókerület szavazásra jogosult 1 956 polgára közül 456-an járultak az urnákhoz, ami 23, 3 százalékos részvételnek felel meg. A győztes, Kőrösi Tibor 212 voksot kapott, így vele egészül ki a 14 fősre csökkent képviselő-testület (tavaly decemberben lemondott a fideszes Hidegkúti Gergely).

Az időközi választáson ifj. Lator László (Társaság az Élhető Szentendréért Egyesület, TESZ) lett a második 111 vokssal, a harmadik helyen 73 szavazattal Lontai Tamás (MSZP), míg a negyediken 56 vokssal Holló István (Jobbik Magyarországért Mozgalom – Szentendrei Nemzeti-Konzervatív Kör) végzett – mondta a címzetes főjegyző.

A bejegyzés kategóriája: Magyarország
Kiemelt szavak: , , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?