Jegyzetek kategória bejegyzései

Mit akarunk váltani?

A közösségi médiában és a nyomtatott sajtóban egyre másra jelennek meg cikkek azzal kapcsolatban, hogy kik a Fidesz valódi kihívói. A taktikai szavazás keretében győzködnek bennünket választókat arról, melyik jelölt képes a Fideszes aspiránst legyőzni. Az Iránytű Intézet és a … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Jegyzetek, Magyarország | Mit akarunk váltani? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Gondoskodás

Minden valamire való társadalom gondoskodik azon tagjairól, akik bármilyen okból gondoskodásra szorulnak. Minden normális ember úgy gondolja, hogy segíteni, támogatni, ellátni kell azokat, akik nem képesek önmagukról gondoskodni vagy ilyen irányú kötelezettségeiknek nem tudnak eleget tenni, akiknek kevesebb vagy egyáltalán … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Egyéb, Jegyzetek | Címke: , , , | Gondoskodás bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

stroke/sztrók-os ország

Horgász társamat – nevezzük Rudinak – röviddel a nyugdíjjogosultsága előtt „leépítették” a bányától. Kapott végkielégítést, ami elég lett volna az átmeneti időre, ha pár hónap alatt talál munkát. De hát hova kell egy kivénhedt lakatos-karbantartó? Édesanyjával élt, mióta Apja meghalt, aki bányász volt. Nem sokáig élvezte nyugdíjas éveit. Valamikor az Alföldről jött egész családjával a munka után meg a lakás is nagyon számított. A négy gyerek közül kettő már nem él, felnőtten, családjuktól mentek el. Rudi élt szüleivel, úgy alakult több csalódást követően, hogy nem nősült meg. Ő segítette az egész rokonságot, testvéreit gyermekeik ellátásában, szüleit a lakásfenntartásban, mikor megbetegedtek, ápolta, ellátta őket. Több családi-ház építésében is ott volt, ha kellett. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Egyéb, Jegyzetek | Szóljon hozzá most!

Jellege

Így Március 15.-e előestéjén az az érzésem, hogy nemcsak a közpénzek, hanem sok más értékünk jellegét kellene visszacsinálni. Ugye Kósa nevű egyén szépen, alig érthetően, de arcátlanul, neki frankó módon elmagyarázta, hogy ha alapítványba teszik a közpénzt, akkor az elveszíti … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Jegyzetek, Magyarország | Címke: , , | Jellege bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Esély és lehetőség

Az ember életében talán nincs is fontosabb a tervezhetőségnél, a kiszámíthatóságnál. Annak ismereténél, hogy mit kell tenni a boldoguláshoz. A bizonytalanság űzi el sokszor azokat innen, akik úgy érzik, van bennük valami, amivel ötről a hatra tudnának jutni, de nem … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Egyéb, Jegyzetek | Szóljon hozzá most!

Nemzeti ünnep

Október 23… Nemzeti ünnep. S mert én a nemzet része vagyok, az én ünnepem is. De a nemzet része, az ünnep részese vagyok valóban? Hazám megosztottságát mi sem jelzi jobban, mint az, hogy az ünnepek a pártpolitikáról szólnak, nem a megemlékezésről. S végképp nem a hősökről, akiknek az ünnepet köszönhetjük… Nincs ez jól így, ez nem ünnep, és nem a nemzeté. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Jegyzetek | Címke: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Szóljon hozzá most!

Fajtisztaság

Ez a fogalom sok vitát kavart már eddig is tudományos körökben. Persze, mint minden fogalmat, ezt is lehet rosszul alkalmazni, átcsúszva az áltudomány területére. Ez leginkább a tudatlanok körében jellemző, hiszen könnyebb mások szavait ismételni, mint önálló gondolatokat megfogalmazni. Példának okáért az már nem vitapartner, aki egy szetter, és vizsla keverékére azt mondja: nem fajtiszta. Pedig az, mivel mindkettő a kutyák fajához tartozik. Tehát fajtiszta, de nem fajtatiszta. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Jegyzetek | Címke: , , , , | Szóljon hozzá most!