Sólyom Jöran – képviselő-jelölt (7. VK.)

Tisztelt Választópolgár!

Sólyom Jöran

1963-ban születtem Oroszlányon. A főiskolás évek után itt alapítottam családot és jelenleg is itt élek. Egy leánygyermekem van, had- és biztonságtechnikai mérnökként végzett. Feleségem képesített könyvelő, jelenleg mindhárman a család társas vállalkozásában dolgozunk.

1982-ben érettségiztem és végeztem, mint gépi forgácsoló (esztergályos). 1987-ben Budapesten kaptam általános gépész üzemmérnöki, illetve műszaki tanári diplomát, 1997-ben pedig közgazdasági szakokleveles mérnök diplomát vállalkozási szakon. 2009-ben munka mellett a Budapesti Műszaki Egyetemen közoktatás vezető, illetve szakvizsgázott pedagógus diplomát szereztem.

1987 és 2002 között informatikai területen dolgoztam. Először az Oroszlányi Szénbányák Vállalat számítástechnikai osztályán, majd az Oroszlányi Erőmű szoftverfejlesztési, a Tatabányai Energetika Kft informatikai végül a Vértesi Erőmű Zrt. informatikai-fejlesztési vezetőjeként.
2002-től kezdve főállású műszaki tanárként tevékenykedtem a város középfokú iskolájában, ahol informatikai, vállalkozási és műszaki ismereteket oktattam. 2017 őszétől minden iskolarendszerű oktatással kapcsolatos tevékenységemet megszüntettem. Azóta csak magánórákat adok informatika, műszaki ismeretek és matematika témakörökben.

1992 óta dolgozom a vállalkozói szférában, családi vállalkozásunkban is az informatikához és oktatáshoz kapcsolódó szolgáltatásokat nyújtok kis- és középvállalkozások, magánszemélyek részére, valamint ingatlankezeléssel foglalkozunk.

Társadalmi megbízatásaimat 1998-tól kezdve több szervezetben is elláttam. Vezettem a város gazdaság- és térségfejlesztő társaságát, ahol pályázatok kezelését, vállalkozásokkal, civilszervezetekkel és a térség településeivel való kapcsolattartást és együttműködést koordináltam. Tagja voltam a Vértesi Erőmű Zrt. felügyelő bizottságának, illetve vezetőségi tagja voltam a térség civilszervezeteit összefogó helyi egyesületnek.

2014 októberétől vagyok települési képviselő. Jelenleg az önkormányzat Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottságának elnöki és a Pénzügyi Bizottság tanácsnoki tisztségét töltöm be. Ebbéli tisztségemben is azon dolgozom, hogy Oroszlány minél élhetőbb és vállalkozó-barátabb településsé váljon.

Sólyom Jöran
képviselő-jelölt

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.