Nyilatkozat

TakacsTakács Károly, Oroszlány város Fidesz-KDNP-s polgármestere a 2013. augusztus 27-i rendkívüli testületi ülésen újra hazudott. Azt állította ugyanis, hogy 2010 óta a Fidesz-KDNP frakciószövetség több fejlesztést hajtott végre Oroszlányon, mint az elmúlt nyolc év szocialista városvezetése összesen, ami egyértelmű hazugság!

Takács Károly és a Fidesz-KDNP frakció regnálása óta voltak ugyan fejlesztések Oroszlányon –amelynek jelentős részét ráadásul az előző városvezetés készíttetett elő–, azonban ezek egyike sem volt értékteremtő beruházás. Sőt! – ezek értéke, annak ellenére, hogy az előző, szocialista városvezetés értékteremtő fejlesztéseinek köszönhetően a Fidesz-KDNP szövetség jelentős iparűzési adóbevétellel vehette át a város irányítását, meg sem közelíti a korábbi időszak fejlesztéseinek értékét. Ugyanis a korábbi időszakban – a szocialista városvezetés – 2,6 milliárd forint hitelt, több milliós Európai Uniós pályázati forrást is felhasználva 10 milliárd forint értékű fejlesztést hajtott végre a városban.

Felhívjuk a figyelmet az előző, szocialista városvezetés idején történt további fejlesztésekre is. A könnyebb összehasonlíthatóság kedvéért az említett időszakból csak az utolsó négy év (2006-2010) fejlesztéseit emeljük ki: – a bölcsőde és óvoda felújítása, – az általános iskolák felújítása és energetikai korszerűsítése, – a művelődési központ felújítása, – a városi uszoda, tekepálya és sportcsarnok felújítása, – a város főterének felújítása, – útfelújítások, – a játszóterek felújítása, – az Alsó parktó rendbetétele, – az önkéntes tűzoltók kommunikációs központjának kialakítása, – az önkéntes tűzoltók tűzoltóautójának beszerzése, – 11 lakóépület felújítása és energetikai korszerűsítése, a városi csatorna-rendszer felújítása és a távhőrendszer hőközpontjainak fejlesztése.

Mindezek összesen mintegy 3 milliárd forint értéket képviselnek.

A közölt információknak megfelelően felszólítjuk Takács Károly polgármestert és a teljes Fidesz-KDNP frakciót, hogy a jövőben tartózkodjon a teljes mértékben aljas szándékon, valótlanságon és hazugságon alapuló kijelentéseitől!

Mivel lassan letelik Takács Károly polgármesteri ciklusa, javasoljuk, inkább azzal foglalkozzon, hogy mit tett ő és a Fidesz-KDNP frakció négy év alatt Oroszlányért és az oroszlányiakért.

Az MSZP Oroszlányi Szervezetének
Frakciója és Elnöksége

A bejegyzés kategóriája: Oroszlány
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Nyilatkozat bejegyzéshez 1 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?