A szétesett pali

TakacsSzetesettTe mi van a Takács Karcsival – kérdezte pár hete egyik ismerősöm, mert az a pali tisztára szét van esve. Összefüggéstelenül beszél, szétszórtak a gondolatai, olyan, mint egy piás hajléktalan – összegezte véleményét. S, hogy mindez most miért jutott eszembe, annak egyszerű a magyarázata: Oroszlány első embere újra elkezdte sajnáltatni magát.

Facebook oldalán rendre jelennek meg – néha felháborító, néha nevetséges, szánalmas – bejegyzései, talán a legemlékezetesebb, amit a HírTV riporterének halálakor posztolt: Nagyon hiányozni fogsz! Köszönjük a segítséged, nyugodj békében! Ott voltam a gyászmisén ma Győrben, s sok mindenen elgondolkodtam: Te is agyon dolgoztad magad. Mondd: miért a jó emberek mennek el ilyen gyorsan, s szemétjeivel pedig itt kell tovább küzdenünk, eltartanunk őket?

Minap a helyi televízióval kapcsolatban kezdett önsanyargatásba, amikor arról írt, hogy: Vajon miért nem tájékozódik az OTV abban az OSZ Zrt átvilágítási ügyben magától polgármestertől, amit ő írt alá? Természetesen megint hiányos riportot adott közre ebben a tárgyban. Vajon miért nem tájékozódik az objektív tényekről az OTV a Szolgáltató Városközpont ügyében? Hiszen az ezzel kapcsolatos (valóban hosszú) közbeszerzési eljárás ügyében az NFÜ, KIM és Kormányhivatalokkal való egyeztetés rengeteg időbe került. Vajon kinek drukkol az OTV? – Takács Károly polgármester

Persze a válasz sem késett sokáig, amit Kormos Ferenc főszerkesztő jegyzett: Takács Károly nem jön az OTV-be, de jelenlétét hiányolja. Takács Károly saját facebook-profilján közreadott fentebbi írására nem tud a helyén válaszolni az OTV, mert a polgármester úr beállításai ezt nem teszik lehetővé. Ezért itt reagálunk. Íme, a válaszok a polgármester kérdéseire.

A polgármester úr állítása az átvilágítási ügyben készült riportról nem felel meg a valóságnak. A témában Papp Péter alpolgármester nyilatkozott, mert Takács úr szabadságon volt, továbbá azért, mert éppen Papp Péter jelentette be az egy héttel korábbi munkásgyűlésen az átvilágítás tényét – erről addig senki nem tett említést sem!

  1. Ennek ellenére Takács Károly ezek után is (eddig is!) bármikor megszólalhat nálunk ebben vagy bármilyen más ügyben is, csak keresnie kell bennünket.
  2. A polgármester úr állítása a szolgáltató városközpontról készült riportról nem felel meg a valóságnak. A szolgáltató városközpont ügyében személyesen Takács Károly sajtóreferense nyilatkozott nekünk – mondanivalóját nyilvánvalóan egyeztetnie kellett a polgármesterrel. A 2-es pont – mint mindig – itt is érvényes.
  3. Takács Károly a fenti kérdések kapcsán felveti: Kinek drukkol az OTV? Erre kérdéssel válaszolunk: kéne, hogy drukkoljunk valakinek? Másképp nem is lehet értelmezni a világot, csak valakihez odacsapódva?
  4. A polgármester úr egy hozzászólásában a saját műsoridejét hiányolva arra utalt, hogy ellenzői több műsoridőt kaphatnak. Felhívjuk a figyelmét, hogy polgármester úr intézte úgy, hogy helyette Papp Péter alpolgármester tájékoztasson rendszeresen az OTV-ben. Talán őt sorolja az ellenzői közé?

Polgármester úr! A felvetett témákkal kapcsolatos tájékoztatását és az OTV-ről alkotott véleményét is elmondhatja augusztus 26-ai adásunkban, élőben, a stúdióban, vagy megjelenhet a jövőben bármelyik OTV-s ‘polgármesteri fogadóóra’ műsorban is, ahogy eddig nem tette. Tekintse ezt sokadik meghívásunknak!

Egy biztos, ebből sem jön ki jól a mi Károlyunk, persze ez a kis duhajkodás csak akkor nyer értelmet, ha kicsit a kulisszák mögé is bepillantunk. Azt tudjuk, hogy a polgármester nem szívesen megy be az egyik helyi televízióba. Az is látható, hogy helyettese viszont nagyon szívesen teszi ezt, nem egyszer onnan ekézve „főnökét”. Az is közismert, hogy Takács és Papp viszonya sosem volt felhőtlen azóta, hogy Papp Pétert 2010-ben elsőként szavazta polgármester jelöltnek a fideszes frakció, majd felsőbb utasításra ugyanezt megtették Károllyal is.

Végül – csak az érdekesség kedvéért – egy adalék, aminek semmi köze az előzőekhez, de elgondolkodtató: minden bizonnyal a megvásárolt Remondisból Oroszlányi Környezetgazdálkodási Zrt-vé avanzsált társaság igazgatósági tagjává választják kedden Kormosné dr. Kovács Katalin aljegyzőt. Díjazása: 135.000 Ft/hó. A társaság felügyelő bizottságának elnöke Papp Péter lesz, havi 101 ezerért.

Hajrá Oroszlány!
Csak a FIDESZ!?

A bejegyzés kategóriája: Oroszlány
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?