Hülye azért nem vagyok!

Diszkréten került fel a minap egy SAJTÓNYILATKOZAT a város weboldalára, melyet az alábbiakban olvashat. Mi ennek kicsit lazább, de egyáltalán nem mókás változatát is elkészítettük olvasóink okulására.

„Az oroszlányi szennyvíztisztítás rendszerének részeként 2004-ben létesült az ipari parki előtisztító, amely fontos eleme a hatékony működtetésnek. A tisztított víz paramétereit folyamatosan figyelve, a technológia részeként ebben az előtisztítóban alkalmanként oltóiszappal kell a baktériumok hatékonyságát feljavítani, mely alatt a levegőztetést is szüneteltetni kell. Ilyen beavatkozás az elmúlt években már több alkalommal is megtörtént.
Az oltóiszap szállítása és a levegőztetés időszakos szüneteltetése szaghatást okozhat, amely eddig egyetlen alkalommal sem jelentkezett, illetve nem volt jelentős, nem okozott semmilyen gondot. A mostani beavatkozás elsősorban a kedvezőtlen irányú és erős szél miatt a város egy részében kellemetlen szaghatást okozott néhány napig. Felelősséggel kijelentjük, hogy ennek az egészségre és a környezetre semmilyen káros hatása nincs.

Az iszapszállítást befejeztük, a tisztítási folyamat levegőztetése újra megindult. Biztosak vagyunk abban, hogy néhány napon belül a szaghatás jelentősen csökken, és végül teljesen megszűnik.”

Ipari parkunk egyik zászlóshajójában technológiai probléma keletkezett. A részletek még nem teljesen ismertek, de az bizonyos, hogy olyan anyag került a cég előtisztító rendszerébe, melynek eredményeképpen a káros anyagok lebontásában főszerepet játszó baktériumok elpusztultak, illetve lebontó feladatukat nem tudták megfelelően ellátni.
Mivel a rendszert újra rendbe kellett rakni, a baktériumok hatékonyságát vissza kellett állítani, így olyan munkafolyamatokra is sor került, amik eredményeképpen mintegy egy hétig fojtogató bűz lepte el a várost. Ennek oka elsősorban az a hülye szél, amit hiába próbáltunk megfordítani – pedig ráolvastunk -, az Istennek se akarta a magyar szót. Ez idefújta a bűzt rendesen.

Felelősséggel kijelentjük, hogy a helyi Polgári Kör nem indított aláírásgyűjtést, mint pár éve a nem létező erőműi szaghatásnál. Megmondtuk nekik, hogy kussoljanak, hőbörögni csak szoci városvezetésnél lehet! Azt is megerősítjük, hogy a gyomorforgató szagok nem károsak az egészségre, sőt, az előidézett bokálkodás, esetleg hányás kimondottan jót tesz a has izmainak.

A technológiai hiba okozta problémát azóta elhárítottuk, a város lakóit a hülye dumával megetettük, így minden mehet tovább, mint annak idején Európa legvidámabb barakkjában.

A bejegyzés kategóriája: Oroszlány
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?