Hol van a Takácshoz Kövér?!

2011-ben összesen 57 600 km-t tett meg, és 4,185 millió forintot költött benzinre hivatali autójával Kövér László, az Országgyűlés elnöke – derült ki abból a közérdekű adatigénylésből, amelyet még szeptember közepén adtunk be a parlamenthez, ám választ csak most kaptunk rá – írja az atlatszo.blog.hu.

A házelnök egy Audi A8 Lang Quattro 4.2 V8-as autóval közlekedik, a tavalyi évben 9 300 liter üzemanyagot vásárolt 4,185 millió forintért. A parlament sajtószolgálata a biztosítási díjakat is elküldte, e szerint az autó után 82 684 forint kötelező biztosítást és 965 520 forint CASCO-t fizettek. Az autón végzett javítások 53 ezer forintot tettek ki.

Na, de hol van ez a futásteljesítmény a mi Takács Károlyunkéhoz képest? Összességében 69 ezer kilométert gurult a Ford Mondeo egy év alatt, s volt olyan hónap – szeptember – amikor közel nyolc és félezer kilométert tett meg. Ehhez a tisztes mennyiséghez persze benzin is kell, amiből 2,4 millió forintnyit tankoltak a járgányba (talán mégse volt olyan benzinzabáló az a Ford – legalább is az Audi A8-hoz képest), s 793 ezret vitt el a karbantartási és egyéb költség, s akkor még nem említettük a sofőr díjazását.

Oroszlány polgármestere 2011-ben mintegy nyolcmillió forintnyi közpénzért rótta útjait, azaz 638 ezer forintba került havonta átlagosan hivatalos ügyeinek autóval való intézése.

Az eredeti cikket itt olvashatja!

A bejegyzés kategóriája: Magyarország, Oroszlány
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?