Csak ment és ment – Oroszlányba is!

Az atv.hu kikérte Gyöngyöspata önkormányzatától a Juhász Oszkár polgármester kizárólagos használatában álló szolgálati autó üzemanyag számláit. A dokumentumokból az látszik, hogy a megválasztását követő öt hónap során – 2011. augusztustól december végéig – Juhász havonta átlagosan mintegy 130 ezer forintért tankolt.

A csúcshónap október volt, amikor 141 ezer forintért vásárolt üzemanyagot a polgármester. Ebből az összegből az akkori átlagárat – 392 forint – figyelembe véve 360 liter 95-ös benzin volt kapható, ami – 8 literes átlagfogyasztással kalkulálva – 4500 kilométer megtételéhez elegendő.

Idén kicsit visszafogottabb volt Juhász: júliusban – talán a nyári szabadság miatt – csak 60 ezerért tankolt a szolgálati autóba az adófizetők pénzéből, ám az első félév átlaga így is meghaladja a havi 102 ezer forintot. Az önkormányzat adatai szerint a polgármester a tavaly augusztus óta eltelt egy évben összesen 1.319.657 forintot autózott el szolgálati célból.
A benzinszámlák szerint Juhász legalább 6 esetben olyan napon tankolt jelentős összegekért, amikor különböző településeken a helyi Jobbik meghívásának tett eleget. Ilyen település Oroszlány, ahol tavaly október 16-án járt, és aznap 13.500 forintért tankolt. November 17-én Jászfelsőszentgyörgyre utazott, és 10.000 forintért vásárolt benzint. Februárban Mezőkövesden, májusban Békéscsabán, júniusban Boconádon járt jobbikos rendezvényeken, és minden alkalommal ugyanazokon a napokon tankolt is a szolgálati autóba. A számlákon feltüntetett vevő minden esetben Gyöngyöspata önkormányzata, ami azt jelentheti, hogy Juhász közpénzből utazgatott jobbikos párteseményekre.

Ráadásul úgy tűnik, bizonyos esetekben a Jobbiktól is kapott pénzt úti költségre: Szabó György, Oroszlány jobbikos alelnöke megkeresésünkre azt mondta, a párt téríti a rendezvényeikre meghívott vendégek költségeit, és ez így volt Juhász esetében is, aki „családi hangulatú bográcsozáson” vett részt.

Olvasható az atv.hu oldalon…

A bejegyzés kategóriája: Magyarország, Oroszlány
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Csak ment és ment – Oroszlányba is! bejegyzéshez 1 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?