Közmű- és sárgacsekk-adó

Tovább zsigereli az embereket az Orbán-kormány. A közműadó bevezetése megint a lakosság számláit fogja jelentősen megnövelni. Emelkedni fog a kábeltévé, az internet és a telefon havi díja, a tranzakciós illeték körül pedig óriási káosz van. Felfoghatatlan, hogy mindezt hogyan képzeli a kormány?

Hogyan kívánja beszedni (a szolgáltatókon keresztül) a lakosságtól a plusz pénzeket, mikor Matolcsy elhibázott gazdaságpolitikája miatt a reálbérek folyamatosan csökkennek, az infláció nő, az élelmiszerek ára emelkedik?

Ráadásul tovább nőnek a terhek a tranzakciós illeték miatt is. Ám messze nem egyértelmű, hogy pontosan hogyan, és mi után kell majd fizetni, mert a szakmaiatlanul kidolgozott és kapkodva elfogadott jogszabály nem pontos. Egyes értelmezések szerint a devizahiteleseknek minden törlesztőrészlet-utalás után fizetniük kell, de a káosz akkora, hogy maga az illeték is illetékköteles lehet.

Hova vezet az orbáni adóhalmozás jövőre, ha már most is egyre kevesebbet költünk, hiszen a legfrissebb adatok szerint a kiskereskedelmi forgalom éves alapon 2,7 százalékkal csökkent? A brutális megszorítások minden állampolgárnak (csecsemőtől az aggastyánig) 85 ezer forintjába kerül.

A további elszegényedés tehát elkerülhetetlen. Ahogy az Orbán-kormány bukása is. A kilábalás feltétele az MSZP már bemutatott gazdasági koncepciója.

Forrás: MSZP.HU, a teljes cikk további itt olvasható

A bejegyzés kategóriája: Magyarország, MSZP
Kiemelt szavak: , , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?