Bajnai Gordon Oroszlányban

Akiket a Jobbik propagandája elbódít, azok saját nehézségeikre másban találják meg a hibát, ezt minden politikusnak fegyelmezetten tudomásul kell vennie – mondta Bajnai Gordon volt kormányfő oroszlányi sajtótájékoztatóján, arra reagálva, hogy papírból kivágott libákkal és akasztófával várta mintegy kéttucatnyi Jobbik-tag és -szimpatizáns a lakossági fórumának helyet adó épület előtt – olvasható az MTI által kiadott anyagban.

„A Jobbikot leleplezte az a beszéd, amely múlt héten a Parlamentben elhangzott. A Jobbik vezetői, képviselői náci ideológiát képviselnek. Szavazóikra, aktivistáikra ez egyáltalán nem biztos, hogy igaz. Sokukat a válság kilátástalansága kergette a Jobbik mögé. A nácizmustól világosan el kell határolódni, és jó kormányzással megoldásokat kell találni a válság problémáira” – tette hozzá Bajnai Gordon.

A volt miniszterelnök a sajtótájékoztató résztvevőitől értesült arról, hogy Orbán Viktor a parlament plenáris ülésén elhatárolódott a Jobbiktól. „Helyesnek tartom, ha Magyarország miniszterelnöke folyamatosan egyértelművé teszi az álláspontját, hogy nincs semmi közösködés a nácikkal” – mondta a hírre reagálva.

Az MSZP-re vonatkozó újságírói kérdésre elmondta: az Együtt 2014 szervezetei a napokban írásban válaszolnak az MSZP kezdeményezésére, és leszögezik, hogy összefogásban látják a kiutat, valamint vázolják az ahhoz vezető utat.

Bajnai Gordon általában véve helyesnek nevezte az önkormányzatok adósságának állami átvállalását. Megjegyezte, „most olyan helyzet van, hogy nehéz nem könnyíteni az önkormányzatok terhein, de fontos lenne, hogy ez igazságosan történjen”.

Úgy vélte, minden településvezetőnek saját környezetében kell elszámolni azzal, hogy mire vette fel a hitelt. Rámutatott, hogy a hitelek kamata a jövő évi költségvetést terheli, ami mindenképpen takarékosabb gazdálkodást követel az államtól.

A politikus emlékeztetett arra, hogy önkormányzati miniszterként az akkori pénzügyminiszterrel közösen nyújtottak be egy törvényjavaslatot, amely véget vethetett volna az önkormányzatok eladósodásának, azonban a javaslat „a Fidesz szavazatainak elmaradása miatt” nem kapott kétharmados többséget.

Forrás: MTI

A bejegyzés kategóriája: Kistérség, Komárom-Esztergom megye, Magyarország, MSZP, Oroszlány
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?