Megfejtendő üzenet

tenplaguesSajnálatosan elmaradtak a közös megemlékezések, a közös ünneplések nemzeti ünnepünkön az ítéletidő miatt. Az átlagember ezen nem is időzik sokat, s pláne nem von le messzemenő következtetéseket – persze, ha nem politikus.

A világhálón barangolva figyeltünk fel egy két évvel ezelőtti epizódra. 2011. március 15-én kormánymegbízottunk is elmondta a szabadságharccal kapcsolatos gondolatait: Czunyiné Bertalan Judit országgyűlési képviselő, a megyei kormányhivatal vezetője két Ady-versidézet között fejtette ki gondolatatait nemzeti ünnepünkkel kapcsolatban. Egyebek mellett azt is mondta, hogy társadalmi szerkezetváltásra van szükség. Meg kell szabadulni a tabuktól, a rossz beidegződésektől, mert ezt nem tettük meg 1990-ben, s azóta sem. Úgy vélte, ezt most kell pótolnunk, hogy biztosítékot kapjunk a jövőnkhöz. Ennek jegyében ma át kell gondolnunk azt is, hogy miért tört ki 163 évvel ezelőtt a forradalom, s mi lett az eredménye. Beszédében felidézte a tavaly március 15-i időjárását is, amikor borús volt az ég és esett az eső, amivel szerinte Isten a nemtetszését fejezte ki az akkori történések miatt. A mostani napsütés viszont a megbékélés jele, amivel a Mindenható azt is üzeni: „Tetszik neki amit cselekszünk, tetszik neki amerre tartunk.

Szóval, 2010-ben a Mindenható azt üzente a borús, esős idővel, hogy rosszul mentek a dolgok, de persze ahogy megtörtént a kormányváltás, rögtön jött jó idő formájában az Úr üzenete: Tetszik kedves fideszes barátaim, amit csináltok.

Az elmúlt napok időjárását megélve viszont fel kell tennünk a kérdést ez ügyben jártas szakértőnknek, Czunyiné Bertalan Juditnak: mit üzent a Mindenható az ítéletidővel?

A bejegyzés kategóriája: Komárom-Esztergom megye, Oroszlány
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?