Dohányút

TobaccoRoadJól jár, akinek csak pár száz métert kell megtennie a legközelebbi dohányboltig, sőt, Oroszlányban a Rákóczi út közelében még annyit sem, ugyanis hat üzlet nyitott a „DOHÁNYÚT”-nak is nevezhető mintegy kilométer hosszban. Rögtön a Lukoil benzinkútnál kezdődik a Nemzet üzleteinek sora, majd a húsbolt mellett, illetve a postával szemben folytatódik, s így megy ez végig, bár, ha a Környei utca 3-5 szám alatti üzletet, a TESCO-t is hozzáveszem, hét Nemzeti füstölő van sorra fűzve.

Na, de mit tegyen, pl. aki a Miskóréti utcában lakik, vagy a faluban, vagy a tóparton? Hát, ők szívhatnak – levegőt, mert kiadós sétát kell megtenniük a spanglikért. Mint az az alábbi címlistából látható, az egész Borbálát annak is a végén, a Zichy utcában szolgálják csak ki, s az egész óvárosi részre jut még kettő.

Persze vannak kis hazánkban ennél furább dolgok is. Szalkszentmártonban úgy tűnik, hogy igen kreatívan oldották meg a nemzeti dohányboltok területi elhelyezését: a településen ugyanabban az épületben nyílik az engedélyezett két dohánybolt, amelyet minden bizonnyal egy férj és feleség üzemeltet majd.

Mint arról még áprilisban beszámoltunk „azemútnyócév” hanyatlását követően a mi drága alpolgármesterünk, Papp Péter Attila sem akart kimaradni a Nemzeti Együttműködés Rendszerének (NER) legújabb mutyijából, amely során bohányboltok, trafikok és kis élelmiszer üzletek ezreinek tulajdonosai válnak földönfutóvá, miközben a haverok jutottak 20 évre dohánybolt koncesszióhoz. Mint az a Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. honlapján olvasható, Papp úr is elnyert már meglévő vendéglátó egysége mellé egy ilyen kis jutalomforrást Oroszlányban, ahol a 10 kiosztott koncesszión nyolcan osztoznak.

Oroszlányban kiválóan szerepeltek a Magyar Dohánykiskereskedők Egyesülete tisztségviselői, illetve hozzátartozói is. Az MDKE elnöke, Lengyel Antal egyben a pályáztatást lebonyolító állami cég, az NDN Zrt. felügyelőbizottsági tagja is. Lengyel Antal felesége, Lengyelné Hörömpöli Erika öt koncessziót kapott (Tatabányán és Tatán kettőt-kettőt, míg Oroszlányban egyet). A listán feltűnik a szintén maximálisan öt koncessziót elnyert Lengyel Klára is (Nyergesújfalun, Oroszlányban, Tatabányán, Esztergomban és Komáromban egyet-egyet) – a név megegyezik az MDKE etikai bizottságának vezetőjével, aki cégbírósági adatok szerint Lengyel Antal testvére.

A nemzeti dohányboltok július 1-jén hétfőn nyitottak, egy kéthetes átmeneti időszak után csak itt lehet dohányáruhoz jutni. A boltok elhelyezkedésével kapcsolatban az utóbbi hetekben már többször is lehetett furcsaságokról olvasni, melyek nem csak a trafikok közelségére, hanem arra is felhívták a figyelmet, hogy több esetben is iskolák közelében nyílnak meg a dohányárudák.

Oroszlányi címlista

  • 2840 Oroszlány, Rákóczi F. u. 21/A
  • 2840 Oroszlány, Rákóczi F. u. 1
  • 2840 Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 47/A.
  • 2840 Oroszlány, Rákóczi Ferenc utca 40.
  • 2840 Oroszlány, Rákóczi Ferenc utca 92
  • 2840 Oroszlány, Rákóczi út 88.
  • 2840 Oroszlány, Petőfi Sándor utca 29.
  • 2840 Oroszlány, Táncsics Mihály út 15/A.
  • 2840 Oroszlány, Zichy Mihály utca 1/A.
  • 2840 Oroszlány, Környei út 3-5.

 

Ha olvasóink között van, aki ismeri az egyes üzletek tulajdonosait, szívesen vesszük információját hozzászólás rovatunkban.

A bejegyzés kategóriája: Magyarország, Oroszlány
Kiemelt szavak: , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Dohányút bejegyzéshez 2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?