Csak kérdések

csakkerdesKi tudja, hogy mire vonatkozik a népszavazás kérdése? Az EU bármilyen szerve hozott már valamilyen döntést ez ügyben? Lehetne erről látni valamilyen dokumentumot? Tényleg komolynak látszik az a szándék, hogy rákényszerítenék a tagállamokra a menekültek letelepítését meghatározott számban? Más felvetéseknek is ekkora jelentőséget tulajdonítanak? Az EU-s tagság előnyeiről, a támogatásokról miért nincs akkora propaganda hadjárat, mint a migránsokról?

A tárgyalásokon mi a túró történt? Nem szembesítették az alapszerződéssel a közösség résztvevőit? Normális az, ha állandó verbális harc van? Miért nincs megegyezés, konszenzus, egyetértés, megállapodás? Nem az lenne természetes, hogy mindenki igyekszik betartani és nem kijátszani az együtt kitalált, mindenki által elfogadott játékszabályokat? Hol van az igazság? Nem tudják a bennünket képviselők felismerni a közös érdekeket vagy mindenki a magáét nyomja előre? Minek ez a ködösítés a „migráns válság” ügyben? Minek ez az összevissza beszéd?

Miért van az, hogy ugyanolyan szitokszó lett a migráns, mint a ballibsi vagy a kommunista? Tudják az emberek, hogy olyanokból csináltak ellenségképet, akik a hazájukból elmenekültek és máshol élni szeretnének? Tudják, hogy kiktől tagadják meg a segítséget? Tudják, hogy ki fizeti a számlát? Tudják, hogy igazából milyen hatása van a más országokból érkezők letelepedésének?

Szép dolog az, hogy összekeverik a migránsokat a terroristákkal? Gondolja valaki, hogy ha a migráció nem létezne, akkor nem tudnának ártani nekünk a terroristák sem? Kellő indoka lehet az elutasításnak a kulturális különbség? Vajon a mi honfitársaink milyen kultúrával érkeznek és hányan a nyugati országokba? Az országon belül azonos nemzetiségűek között nincsenek eltérések?

Mikor nő már be a fejünk lágya? Meddig lehet még az embereket félrevezetni, megtéveszteni büntetlenül? Ezekkel az ügyeskedésekkel el lehet fedni a belső gondokat? Ordasokká kell válnunk honfitársainkkal szemben? Ki kell irtanunk magunkból az emberiesség utolsó morzsáit is? El kellene felejtenünk az emberi jogokat, a normális társadalmi értékrendeket? Ez a normális, hogy bennünket már semmi sem háborít fel? Normális ez, hogy üzenni akarunk magunknak, annak a közösségnek, amelynek mi is tagjai vagyunk és nélkülünk nem történik semmi? Tisztában vagyunk azzal, hogy a mi képviselőink is ott vannak az EU döntéshozó szerveiben?

Helyeseljük, hogy a nép akarata ellenére legyen népszavazás? Akarja-e Ön, hogy a megkérdezése nélkül költsék el a közpénzt, hogy ne indítsanak nyomozást nyilvánvaló bűncselekményekben, hogy eltitkolják az EU-s támogatások lenyúlását? Akar-e Ön teljesen felesleges népszavazáson részt venni?

Nem világos, hogy ennek a népszavazásnak mi a célja? Nem tűnik fel senkinek, hogy hülyét csinálnak belőlünk? Miért az a rossz, aki erre felhívja a figyelmet, aki helyteleníti ezt a nemtelen játékot, amely zajlik körülöttünk?

Az októberi akción nem veszik el a népszavazás jellege, mint a közpénznek?

Kategória: EU Parlament, Magyarország, Nemzetközi | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.