Tisztelt Polgármester Úr! – 2.0

Nem nyúlok azonnal telefonért, ha valami másként hangzik el a helyi televízió élő adásában, mint ahogyan szeretném.  Nem szoktam válaszolni hazugságokra sem. Akkor sem, ha tudom, az emberek jobban megjegyzik, mint az igazságokat.  Azok ugyanis nem olyan érdekesek.

Legutóbbi hozzászólása azonban engem is felháborított. Azt állította ebben, hogy „a korábbi szocialista polgármesterek külföldi útjai alatt nem voltak ilyen alaposak, és kritikusak amikor hetekre magán célokra használták a hivatali autót”.

Ön hazudik. Akár tévedésből, mert úgy gondolja, hogy így lehetett, akár készakarva állít ilyesmit. Vaskos hazugság ez mindkét esetben. Polgármesterként soha nem használtam magáncélra a hivatali autót. Szinte mindenhová a saját Skoda 120-as típusú autómmal mentem. Egy kocsija volt a hivatalnak, azt a munkatársak használták.  Akkoriban évente néhány olyan alkalom volt, hogy a hivatali Opellel utaztam, s legtöbbször azt is magam vezettem.

Mindezeket bizonyítani tudom. Gondolom, ez Önt nem érdekli, de engem lenyűgözne, ha állításait bizonyítaná is.

Az Ön által a szennyvíz-teleppel kapcsolatban írtakhoz pedig mellékelek itt egy érdekes véleményt:

„Ismert több olyan szándék, hogy egymástól 80-100 km távolságra elhelyezkedő települések hoznak létre önkormányzati társulást annak érdekében, hogy biztosítani tudják az elvárt fogyasztói egyenértéket.

Ez a módszer megfelel-e a törvény szellemének?

Amennyiben az integráció adott társaságok részéről úgy zajlik le, hogy az újonnan létrejövő társaság számos, egymástól nagy távolságban lévő, gyakorlatilag önálló elszámolási egységekként működő üzemrészekből áll, megalapozottan lehet feltételezni, hogy az engedélyezési eljárás során megállapítást fog nyerni, miszerint a működés a legkisebb költség elvét sértené, ezért az engedélykérelem elutasításra fog kerülni.”

Forrás
10 kérdés 10 válasz a víziközmű törvényről
Vojtilla László, Magyar Energia Hivatal
www.eh.gov.hu

Nagyon sajnálom, hogy annyit kell dolgoznia, amint írja is: ”hogy hány ezer óra többletet dolgozok a hivatalban a négy év alatt…!”  A választás előtt talán érdeklődnie kellett volna, mivel jár egy ilyen tisztség?

Azt ajánlotta végezetül, hogy érdemi dolgokban forduljunk a sajtóreferenséhez. Köszönjük a felvilágosítást! Azt gondoltuk eddig – nyilván helytelenül -, hogy az a nyolc millió, ami utazásokra ment el, érdemi dolog, és Önre tartozik. (Egyébként nem véletlenül nem engedi a törvény, hogy valaki más kereső tevékenységet is folytasson a polgármesterség mellett. Nehéz ugyanis szétválasztani egy kötetlen munkaidőben dolgozó vezető esetében, mikor dolgozik a közösségért, mikor a saját hasznára.)

Érdekes munkamegosztás alakult ki a fentiek szerint Ön és a sajtóreferense között. Ezek után élünk a lehetőséggel, az „érdemi dolgokkal” hozzá fordulunk. Most már tudom, miért nincs egyeztetés a politikai pártok között, ami pedig sokáig működött városunkban: ez a sajtóreferens dolga. Majd ő kordában tartja az értetlenkedő ellenzéket.

Nem lehet könnyű megszokni, hogy a polgármesterség politikai megbízatás, mindenki véleményt mondhat róla. (Ma még…)

Üdvözlettel:
Székely Antal

A bejegyzés kategóriája: Oroszlány
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?