Mit akarunk váltani?

A közösségi médiában és a nyomtatott sajtóban egyre másra jelennek meg cikkek azzal kapcsolatban, hogy kik a Fidesz valódi kihívói. A taktikai szavazás keretében győzködnek bennünket választókat arról, melyik jelölt képes a Fideszes aspiránst legyőzni.

Az Iránytű Intézet és a Magyar Nemzet olyan mértékben zöldítette be a 2018-as választásokra Magyarország térképét, hogy annyira még a Fidesz se merte 2014-ben narancsba bortani. „Szakmai” álláspontjuk szerint minden körzetben a jobbikos jelölt az esélyes. Megyénk harmadik választókerületében sincs ez másképpen. Ez persze nem olyan meglepő, hiszen az Iránytű Jobbik közeli intézet, a Magyar Nemzet és a köré szerveződött médiabirodalom pedig Simicska Lajos érdekköre.

Amikor Orbán Viktor kigolyózta Simicskát a gazdasági holdudvarból, élén a Közgéppel, akkor Lajos nagyon megsértődött. Ez volt a G nap, amire talán sokan emlékeznek még. Az pedig, hogy Simicska beállt a Jobbik mögé egyetlen dolgot jelent: vissza akar kerülni a gazdasági monopolhelyzetbe, ismét zsírok közbeszerzéseket akar magának. Ehhez pedig Vona Gábor és a 106 jobbikos jelölt adta magát, mert számukra is fontos lenne már hozzáférni a mézes bödönhöz. Éppen ezért a Magyar Nemzet, a Hír TV és egyéb Simicska körébe tartozó orgánumok szerint a taktikai szavazás csak a jobbikos jelöltekkel működhet.

A jobbikos jelöltek előszeretettel bizonygatják, hogy „tiszta a kezük”, mert még nem voltak kormányon. Orbánnak is az volt, amíg kormányra nem került, Simicskával a háttérben. Akkor kezdődött a szabad rablás, a fékek, ellensúlyok leépítése és Simicska példátlan gazdagodása. És most az enyves kezű Simicska kezet rázott a Jobbikkal és tolja őket ezerrel mindenhol. Óriásplakátokat biztosít országszerte, folyamatos a jelenlétük Simicska médiáiban, már-már vetekszik a közmédia Fidesz túlsúlyával. A kérdés csupán az: mennyire maradtak tiszták azok a kezek ezek után?

Ha a választópolgárok nem oligarchát, hanem kormányt és rendszert akarnak váltani, akkor a baloldalon létrejött összefogás jelöltjei jelentik a biztosítékot arra, hogy 2018 után nem a Habony-Mészáros-Vajna, vagy a Simicska oligarchák gazdagodása lesz az elsődleges fontosságú, hanem az egészségügy, az oktatás helyreállítása és az ország eseményeinek normális mederbe terelése, a szociális demokrácia alapgondolatának Alkotmányba foglalásával és a korrupció megfékezésével.

Kategória: Jegyzetek, Magyarország | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.