Évi 54 millió forint, a vélelem bére

Az MSZP Oroszlányi Szervezetének elnöksége által tartott sajtótájékoztatót Török Zsolt, az MSZP országos sajtószóvivője nyitotta meg, aki beszédében arra az országos jelenségre hívta fel a figyelmet, amely Budai Gyula volt elszámoltatási kormánybiztos korábbi időszakban végzett munkájával kapcsolatos. Az általa gerjesztett folyamatokban az ezernél is több eset többsége még a gyanúsításig sem jutott el, és az elhúzódó ügyek szinte mindegyike megszüntetéssel ért véget. Jelenleg is csak pár ügyben zajlik bírósági eljárás.

„Ismereteink szerint a folyamathoz több önkormányzat fideszes vezetése is csatlakozott és sorra gyártódtak a feljelentések országszerte. Ilyen hely Oroszlány is, ahol a város vezetői (Takács Károly polgármester, és Papp Péter alpolgármester) tettek feljelentést a korábbi szocialista városvezetést megvádolva nagy vagyoni kárt okozó hűtlen kezeléssel. Ma már közismert, hogy ez az eljárás is véget ért a nyomózó hatóság munkáját követően, ugyanis az MTI által közétett információ szerint nem történt bűncselekmény” – emelte ki Török Zsolt.

Az MSZP helyi elnökségének tagjai (Székely Antal elnök, Rajnak Gábor korábbi polgármester, Lazók Zoltán és Sólyom Jöran) a sajtótájékoztatón tételesen ismertették, hogy a politikai haszonszerzés érdekében megnyilatkozók milyen valótlan állításokkal rágalmazták meg a korábbi városvezetőket, az American Appraisal által készített 5 millió forintba kerülő vizsgálati anyag megállapításaira hivatkozva. Hivatkozásokkal tarkított esetbemutatásokkal világítottak rá, arra a tényre, hogy a vizsgálat elvégzése és így a vizsgálati anyag megállapításai is súlyos hibákkal terheltek, amelynek a jövőben még lesznek jogi következményei. Megítélésük szerint azonban a súlyosabb hibákat politikai ellenlábasaik (Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő, Takács Károly polgármester, Papp Péter alpolgármester és Lázár Mózes vezérigazgató) követték el, akik az elmúlt egy évben, a televízióban és a helyi városi kiadványokban tettek több alkalommal is olyan kijelentéseket a vizsgálati anyagra hivatkozva, amelyek nemcsak, hogy meg sem találhatóak a vizsgálati anyagban, de ráadásul a valóságnak sem felelnek meg. Mindezek alapján megrágalmazottként nem tudják másként értelmezni lejáratóik bűnös tetteit, mint politikai haszonszerzési céllal folytatott lejárató hadjáratnak és politikai értelemben vett likvidálásnak.

Véleményük szerint a legsúlyosabb kárt azonban nem ezek, hanem az a tény jelenti, hogy a rágalmazók hozzá nem értése, illetve politikai ámokfutása a választóknak mintegy 54 millió forintjába kerül évente, amely összegbe csak a lejárató hadjáratban résztvevő politikusok bruttó, azaz járulékokkal nem terhelt járandóságai és juttatásai vannak beleszámolva. A rendőrségi vizsgálatok során felmerülő költségeket még csak megbecsülni sem tudják. Ezért döntöttek úgy, hogy a jelenlegi városvezetés egyéb területen elkövetett ámokfutásainak hatásait is megvizsgálják, amely a rágalmazókban hírtelen nagy riadalmat keltett. A jelenleg is folyamatban lévő, így részletes megállapításokat még nem tartalmazó, jelenleg csak a gépjárműhasználatot és a szerződéskötéseket érintő vizsgálatuk már az első héten is több érdekes eredményt szolgáltatott. A hivatali autó használatában és üzemanyag felhasználásában már most láthatóak komoly problémák, amelyek egyik érdekessége, a vizsgált másfél éves időszakban az a mintegy 5 millió Ft-os Shell üzemanyagkártya kifizetés, amely összeget a jelenlegi polgármester használt fel utazásaihoz. Ez az összeg havi átlagban, a korábbi időszakban jellemző érték közel háromszorosa.

A Fidesz által közel 500 millió forint nagyságúra fújt luftballonok

A sajtótájékoztatót Török Zsolt sajtószóvivő zárta, aki meghirdette a (Re)akció 2012. programot, amelynek keretében felkérte az ország azon településeinek volt szocialista vezetőit, akik ellen hasonló rágalomhadjárat indult, hogy jelezzék ezeket. „A program célja, hogy az elszigetelt eseteket összesítve láthatóvá váljon az a jelenség, amely a jobboldal kártékony gyakorlatát képes teljességében bemutatni. Az országos vezetés kérni fogja a hasonlóan megrágalmazott szervezetek tagjait, hogy jelezzék az országos vezetés felé ezen eseteket, annak érdekében, hogy a nyilván jogtalan eljárások így nagyobb visszhangot kaphassanak az országos vezetés támogatásával.” – mondta Török Zsolt.

Elérhető videóanyagok az MSZP Oroszlány Youtube csatornán.

A bejegyzés kategóriája: Oroszlány
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Évi 54 millió forint, a vélelem bére bejegyzéshez 2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?