Mi leszavaztuk, mások megszavazták

Nagy Magyar Kormányalakítás címmel indított érdekes játékot az ATV. Ennek keretében került sor tegnap a honvédelmi miniszter megválasztására. Az álomkormány voksoláson a legtöbb szavazatot Keleti György kapta. Őt követte Juhász Ferenc, majd Szekeres Imre. Hende Csaba jelenlegi miniszter utolsó előtti lett, mindössze 7 szavazatot kapott.

A végeredmény

  • Keleti György (741 szavazat)
  • Juhász Ferenc (150 szavazat)
  • Szekeres Imre (100 szavazat)
  • Für Lajos (12 szavazat)
  • Hende Csaba (7 szavazat)
  • Szabó János (2 szavazat)

A Nagy Magyar Kormányalakítás hétfőn kezdődött az atv.hu Facebook oldalán. Első körben Oszkó Pétert választották pénzügyminiszternek, majd Kuncze Gábort belügyminiszternek, kedd délután pedig Göncz Kinga nyerte az emberi erőforrások tárcáját. A vidékfejlesztési miniszter-választáson Gráf József legyőzhetetlennek bizonyult, szerda délután pedig nagy fölénnyel a Bajnai-kormány tárcavezetője, Balázs Péter nyerte a külügyminiszter-választást. Csütörtök délelőtt az igazságügyi tárcáért versenyeztek a korábbi tárcavezetők és államtitkárok, de Bárándy Pétert senki nem tudta megszorongatni.

Az egyes tárcák élére a posztot korábban illetve jelenleg betöltő miniszterek és államtitkárok közül választhatnak vezetőt az olvasók, így a szavazás végére felálló álomkormány olyan tagokból alakul meg, akik a múltban már bizonyították rátermettségüket. Egy-egy tárca elnyerésért legfeljebb tíz jelölt indul, további feltétel, hogy az aspiránsok a rendszerváltás után töltötték be az adott pozíciót.

A honvédelmi miniszteri posztot az ebben a játékban nagy fölénnyel elnyerő Keleti György – talán még emlékeznek rá – az oroszlányi és kisbéri térség számtalan fejlesztésének elősegítőjeként szerzett elévülhetetlen érdemeket. Nevéhez köthető a Vért többmilliárdos megsegítése, az oroszlányi szennyvíztisztító több százmilliós támogatása, a kisbéri kórház megvalósulása, hogy csak pár kiragadott példát említsek.

Keleti György az álomkormány honvédelmi minisztere

Ja, és ő volt az, aki 1992-től képviselte az országgyűlésben a körzetet, s akit 2010-ben a bölcs választók lecseréltek Czunyiné dr. Bertalan Juditra.

A bejegyzés kategóriája: Magyarország, Oroszlány
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Mi leszavaztuk, mások megszavazták bejegyzéshez 1 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?