Jogerősen megszüntették

Jogerősen megszüntették a nyomozást a volt oroszlányi városvezetők ellen. A Főügyészség elutasította Oroszlány polgármesterének panaszát, aki azt kifogásolta, hogy az általa különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettéről tett feljelentés nyomán indult eljárást a rendőrség megszüntette – tájékoztatta a megyei főügyészség sajtószóvivője kedden az MTI-t. Az elutasításról rendelkező határozat ellen további jogorvoslatnak nincs helye – tette hozzá Miskolci Ivett – olvasható az MTI országos sajtószolgálatának oldalán.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Takács Károly oroszlányi polgármester (Fidesz) feljelentése után 2011 júliusában rendelt el nyomozást az önkormányzat előző 12 évi gazdálkodásával kapcsolatban. Egy hónappal később Papp Péter alpolgármester (Fidesz) további vagyoni károkozás ügyében tett feljelentést, és az ügyeket egyesítették, majd egy éves nyomozás után a rendőrség az eljárást bűncselekmény hiányában szüntette meg.

A feljelentések alapját egy könyvvizsgálói vizsgálat képezte, amely félmilliárd forintos feltételezett veszteséget tárt fel a szocialista városvezetőség idejéből. Az átvilágítás ugyanakkor azt is megállapította, hogy a város eszközállománya 2,1 milliárdról 10,4 milliárd forintra nőtt, az Oroszlányi Szolgáltató Zrt. üzemi eredményei pedig a piaci 8-12 százalék helyett 9-18 százalékosak voltak.
A könyvvizsgálói jelentés elmarasztaló megállapításait a település korábbi vezetői akkor azonnal cáfolták. Székely Antal volt alpolgármester, az MSZP helyi elnöke azt mondta, hogy ha a jelentést egy Fidesz által irányított településről írták volna, akkor most “sikersztoriként lobogtatnák” a megállapításait. “A történet a baloldal erkölcsi megsemmisítéséről szól” – fogalmazott.

A bejegyzés kategóriája: Oroszlány
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Jogerősen megszüntették bejegyzéshez 4 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?