Informálgatunk, cselezgetünk

Nézegetem városunk weboldalát: a polgármesteri riportok között első kézből tekinthetjük meg, hogy panasszal élt a városvezetés. Tudják mi ellen, a több mint félmilliárdos, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének nyomozásmegszüntető határozata ellen. Azt viszont, hogy ezt a panaszt közel egy hónapja elutasították, pontosan augusztus 22-én, na, arról semmi hír, mint ahogy a beígért bocsánatkérés sem olvasható sehol.

Aztán szeptember 11-én ülésre ülnek össze a képviselők, s láss csodát, a két ülés közötti események napirendi pontja, amelyikkel évek óta rendre indul a program, egyszer csak átkerül a 16. helyre. Tudják, késő éjszakába, amikor már a kutya sem követi a diskurzust.

De, hogy a helyi politikát követő polgárnak még jobban megnehezítsék a dolgát, nem az előzetes anyagban van az erről szóló tájékoztatás, hanem a helyben kiosztott pótanyag 75. (!!!) pontjában, amihez annyi szóbeli kiegészítést még hozzátett a polgármester, hogy nem értenek vele egyet.

Szóval nem nagyon veszi be a gyomruk az uraknak, hogy nem sikerült börtönbe juttatni az előző városvezetést, de ez legyen az ő gondjuk, hiszem – mint ezen az oldalon már olvasható volt – még ott van a magánvád intézménye.

Mi azonban nem szeretnénk olvasóinktól elvenni a tények megismerésének örömét, így teljességében közöljük a híres 75. napirendi pontot:

„75. Tájékoztatom a Tisztelt Képviselő-testület arról, hogy Oroszlány Város Önkormányzatát és az Oroszlányi Szolgáltató Zrt.-t érintő, a Büntető Törvénykönyv 319. § (1) bekezdésébe ütköző és a (3) bekezdés c. pontja szerint minősülő, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettessel szemben folytatott nyomozást a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Szervek Bűnügyi Osztálya 2012. július 4-én kelt, 11.000/84/2011. iktatószámú határozatával megszüntette, mivel a megállapításuk szerint a cselekmény nem bűncselekmény.

A visszaélések gyanúja miatt indult eljárást megszüntető határozat ellen panasszal éltünk a következő ügyekben: Sárga tömb bontás; Uszoda beruházás; Landford Kft., Tóparki lakópark Alsó parktó kotrása; Ingatlancsere ügylet; Gasztronómia Kft.-vel kötött bérleti szerződés.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség 2012. augusztus 22-én kelt KF.1041/2011/13. számú határozatával a panaszt elutasította. A döntést tudomásul vesszük.”

A bejegyzés kategóriája: Oroszlány
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Informálgatunk, cselezgetünk bejegyzéshez 1 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?