A tények! A szörnyű tények!

Vége a hétnek, ilyenkor van egy kis időm az írott sajtó számára is. Pro és kontra olvasgatom a híreket, kíváncsian várva, hogy melyik oldal mit is hoz ki ugyan abból a valóságból. Minden hétre jut valami szörnyen röhejes olvasmány, de a mostani felhozatal sírásra görbítette röhögéshez szokott számat.

Újfent hajbókolhatunk és imák özönét küldhetjük nemzetünk nagy zemberének, hazánk apjának, népünk megmentőjének. A sok lakáshiteles “megmentése” után, itt a következő mentőcsomag. Most a NÉP kerül megmentésre, ha beledöglik akkor is. IGEN! – a NÉP! Pontosabban a népnek csak az a része, amelyik olyan önkormányzat tagja, amelyiket ez a fránya kapitalista hitelcsapda nap, mint nap szorongat és az éhhalál gyilkos kezei közé taszít. Az önkormányzatoknak szóló “mentőcsomaggal” kapcsolatos bejelentésről szóló első híreket megelőzve Felcsút felé fordult a helyi “homo fidesicus” vezetés és hajbókoló médiabirodalma, majd sűrű “Áldjon meg! Áldjon meg!” mantrával tették közzé vezérük legfrissebb kommunikációs adósságjavító tetteit.

Az ezzel kapcsolatos cikket lásd itt!

Csak két három cikket kell elolvasnom és máris elém kerül egy másik “olvasat”. Ezt a HVG.hu oldalon Huszka Imre jegyzi. Ami egy roppant érdekes folyamatról ír, amely már 2006 óta szóbeszéd formájában országos szárnyra kélt, de bizonyosságot csak 2008, 2010 magasságában sikerült teljes valójában nyerni, amikor forintosítódtak az önkormányzatok tényleges hiteleinek összegei. És milyen érdekes a “homo fidesicus” vezetésű önkormányzatok vezették a listát a több milliárdos teljesen felesleges fejlesztésekre felvett hitelállományokkal. A cikk csattanója, hogy a korábbi narancsos önkormányzati vezetők a mindent megszorító MSZP kormányzatra kenték a hitelfelvételek szükségességét. Igaz, hogy a felvett hitelek nem a működés fedezésére, hanem a felelőtlen és úgy látszik tudatosan romboló határú fejlesztésekre mentek el.

Az ezzel kapcsolatos cikket lásd itt!

Hát igen! A tények! Azok a fránya tények!

A bejegyzés kategóriája: Magyarország, Oroszlány
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

A tények! A szörnyű tények! bejegyzéshez 2 hozzászólás

 1. delta szerint:

  Ezen az oldalon volt olvasható régebben az alábbi anyag, a tisztánlátás érdekében talán jó felidézni:

  Több mint 330 ezer forint jut minden egyes kaposvárira a város adósságállományából. Az elmúlt négy évben brutálisan eladósodottak, szinte hitelt hitelre habzsoltak az elsősorban Fidesz vezette nagyvárosok. Szintén dobogós helyezést ért el még Szolnok és Tatabánya. De míg a tatabányaiakra közel 210 ezer forint jut fejenként, addig minden egyes szolnokira majd 280 ezer forint esik a város hitelállományából. A 200 ezres határt rajtuk kívül még a pécsiek lépték át. Valamennyi városnak Fideszes a vezetése.

  A szocialista vezetésű városok adják a “százezresek gerincét”: a szombathelyiekre 170 ezer, a nyíregyháziakra 157 ezer, a miskolciakra 140 ezer, a székesfehérváriakra 133 ezer, a szegediekre pedig 110 ezer forintnyi hitel jut fejenként. A megyéből Esztergomban 284 ezer, Tatán 144 ezer forint az egy főre eső adósságállomány. Oroszlányban 100 ezer az egy főre eső hitelállomány, azaz mindennel (kötvénnyel, kölcsönnel együtt) együtt 2 milliárd forint a város tartozása.

  A legtöbb magyar nagyváros eladósodása a költségvetési főösszeghez viszonyítva megközelíti vagy meghaladja az 50%-ot. Hódmezővásárhelyen a legmagasabb ez az arány: 136,5%. Szolnokon 63%, Pécsett 54%. Esztergom eladósodottsága tavaly az éves költségvetés 67 százalékát tette ki. Oroszlányban ez az arány 48%.

 2. admin szerint:

  Az idézett cikk itt olvasható!

Vélemény, hozzászólás?