25 millió az ablakban

Szerpentin, konfetti, meg minden ami kell – talán még emlékezik a kedves olvasó a szeptember 12-i útátadásra. Tudják, ami Majkot köti össze a Vértessomló-Várgesztes úttal. Nos, már akkor jeleztük, hogy a földtulajdonosok sikeres protestálását követően végül nem az eredeti nyomvonalon halad az út, hanem a tervezettől jó egy kilométerrel Várgesztes irányába sikerült a bekötés.

Az eltelt mintegy másfél hónapban többször is végigautóztunk rajta, beszélgettünk a környékbeliekkel, s nem utolsó sorban nyomon követtük az érintett gazdák tevékenységét is, mert bizony a jelek szerint ők berágtak erre a fejlesztésre rendesen.

Ami a forgalmat illeti, a hétvégeken egész jó a kihasználtsága, óránként 2-5 autó is áthalad rajta, nem beszélve a kerékpárosokról, akik szívesen kerekeznek arra, azaz csak kerekeztek, de erről később. A hét többi napján aztán a nagy csend, azaz napi 5-7 autó, tehát már ezért is megkérdőjelezhető, megért-e ez a presztízsberuházás 25 millió forintot.

Cölöpök és romló útminőség

A folyamatosan romló útminőség

A másik sarkalatos kérdés az útminőség, ami mára annyira leromlott, hogy csak komoly gyomorral ajánlható a használata. Egyszerűen mint egy rázógép úgy működik, borzalmas! De mindez semmi ahhoz képest, amit a környékbeli gazdák kitaláltak: betonoszlopokkal, gerendákkal jelzik a telekhatárokat, ami azt eredményezi, hogy két autó nem fér el egymás mellett, s kikerülni, lehúzódni sem tudnak az útról.

Tehát, ha két autó találkozik, akkor az egyiknek rosszabb esetben közel egy kilométert kell tolatnia, mire találnak olyan területet, ahol a kikerülés végrehajtható. Erről panaszkodott az egyik várgesztesi polgár is. Mint mondta, a szőlőjéből utánfutóval szerette volna hazaszállítani a termést, amikor szembe találkozott egy gépkocsival. Mivel ő utánfutóval nem tudott manőverezni, a szembejövőnek kellett százmétereken keresztül tolatni – ne tudja meg miket mondott a sofőr – emlékezett az epizódra beszélgetőpartnerem, aki még hozzátette: rengeteg pénze lehet Oroszlánynak, ha így szórja a semmire!

A bejegyzés kategóriája: Kistérség, Oroszlány
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

25 millió az ablakban bejegyzéshez 5 hozzászólás

 1. Viktor szerint:

  Anyít ér ez az út amennyi pályázati pénz van benne!
  Nulla forint pályázati pénzt van az útban.

 2. admin szerint:

  Viktor@: Ezek szerint, ha valamiben van 50% pályázati forrás, akkor annak értéke is 50%-os!? Nem hinném! Ebben az esetben nem az a gond (persze vethet fel kérdéseket), hogy mekkora önerő és mekkora idegen forrás (jelen esetben támogatás) van egy ilyen beruházásban, hanem az, hogy TÉNYLEGESEN milyen célt szolgált a 25 MFt elköltése és milyen annak a megtérülése.

  Éppen most csap össze az ország 2/3-a a másik 1/3-val, hogy a 2004 és 2010 közötti önkormányzati költések dolgait megítéljék. Jól példázza ezt Majki (Remete) Károly hozzáállása is. Épp olyan felelőtlen a nyilatkozata ebben a témában, mint tettei. Az előző vezetés évi 500 MFt-tal gyarapította a város vagyonát, amelyet neki sikerült kettő év alatt szinte nullára írni. A város áldozata a korszerű szennyvíz tisztításért, a felújított városi rendelőintézetért és a korszerűsített iskolákért egy fabatkát sem ér a jelenlegi hatalom és annak vezetői szemében!

  Ez van! Erre szavaztak az emberek!

 3. Az_Istenadta_nep szerint:

  Nem, nem erre szavaztak az emberek. Ugyanis nem ezt ígérték nekik. Felelős városvezetést, racionális döntéseket, a távfűtés gondjának hosszú távú, fenntartható megoldását ígérték. És nem milliárdos vagyonvesztést, évi 70.000 km autókázást, folyamatos megsértődést, üres fecsegést, káromkodó, senkit sem tisztelő alpolgármestert, stb.

 4. admin szerint:

  Amennyiben ez valóban így lenne, akkor a “zemberek” pontosan miért is nem jelzik ezt a “hatalom” felé? Most volt egy közmeghallgatás, és ott semmi komoly probléma nem merült fel.

  Senki nem szólt a 25 MFt-os teljesen felesleges beruházásról, senki nem feszegette az intézmény-összevonás kérdését, senkit nem zavart, hogy évtizedes intézményeinket nevezgetik át, mint a krumplis-tésztát Grenadin March-ra. Senkit nem zavar, hogy ha már TEREMTENI nem tudnak, akkor legalább ne kótyavetyéljék el a város vagyonát, és ne fessenek át és nevezzenek át mindent a saját kényük kedvük szerint. No akkor most mi is van?

 5. Az_Istenadta_nep szerint:

  Hát csak az, hogy mindenki magában vagy a barátai között morog. Mivel nagyon sokan féltik az anyagi biztonságukat, nem mernek nyíltan konfrontálódni, mert bárhogy is, de így vagy úgy nagyon sokak munkahelye függ az önkormányzattól vagy az államtól. (hivatalok, oktatási intézmények, állami, önki vállalatok, stb). De még ha valakinek saját vállalkozása van az se nagyon mer pattogni, mert ha akarnak könnyen kitolhatnak vele is. Egy kis APEH vizsgálat, esetleg nem kap állami, önkormányzati megrendelést, stb.

Vélemény, hozzászólás?