25 millió az ablakban

Szerpentin, konfetti, meg minden ami kell – talán még emlékezik a kedves olvasó a szeptember 12-i útátadásra. Tudják, ami Majkot köti össze a Vértessomló-Várgesztes úttal. Nos, már akkor jeleztük, hogy a földtulajdonosok sikeres protestálását követően végül nem az eredeti nyomvonalon halad az út, hanem a tervezettől jó egy kilométerrel Várgesztes irányába sikerült a bekötés.

Az eltelt mintegy másfél hónapban többször is végigautóztunk rajta, beszélgettünk a környékbeliekkel, s nem utolsó sorban nyomon követtük az érintett gazdák tevékenységét is, mert bizony a jelek szerint ők berágtak erre a fejlesztésre rendesen.

Ami a forgalmat illeti, a hétvégeken egész jó a kihasználtsága, óránként 2-5 autó is áthalad rajta, nem beszélve a kerékpárosokról, akik szívesen kerekeznek arra, azaz csak kerekeztek, de erről később. A hét többi napján aztán a nagy csend, azaz napi 5-7 autó, tehát már ezért is megkérdőjelezhető, megért-e ez a presztízsberuházás 25 millió forintot.

Cölöpök és romló útminőség

A folyamatosan romló útminőség

A másik sarkalatos kérdés az útminőség, ami mára annyira leromlott, hogy csak komoly gyomorral ajánlható a használata. Egyszerűen mint egy rázógép úgy működik, borzalmas! De mindez semmi ahhoz képest, amit a környékbeli gazdák kitaláltak: betonoszlopokkal, gerendákkal jelzik a telekhatárokat, ami azt eredményezi, hogy két autó nem fér el egymás mellett, s kikerülni, lehúzódni sem tudnak az útról.

Tehát, ha két autó találkozik, akkor az egyiknek rosszabb esetben közel egy kilométert kell tolatnia, mire találnak olyan területet, ahol a kikerülés végrehajtható. Erről panaszkodott az egyik várgesztesi polgár is. Mint mondta, a szőlőjéből utánfutóval szerette volna hazaszállítani a termést, amikor szembe találkozott egy gépkocsival. Mivel ő utánfutóval nem tudott manőverezni, a szembejövőnek kellett százmétereken keresztül tolatni – ne tudja meg miket mondott a sofőr – emlékezett az epizódra beszélgetőpartnerem, aki még hozzátette: rengeteg pénze lehet Oroszlánynak, ha így szórja a semmire!

A bejegyzés kategóriája: Kistérség, Oroszlány
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

25 millió az ablakban bejegyzéshez 5 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?