(F)agyhalál!

Az oroszlányi BDSZ egy eléggé bíráló hangú cikke jelent meg városunk honlapján. A cikk bírálja azokat a szocialista országgyűlési képviselőket, akik javasolják egy „Fagyhalál elleni alap” létrehozását a kormánynak. Tavaly Magyarországon 400 fagyhalál történt és ebből 200 a lakásokban. Igen! Az emberek a saját lakásukban fagytak halálra, mert nem tudták fizetni a energiaszámlákat, amire a Fidesz azt ígérte 2010-ben, hogy folyamatos emelkedésüket befagyassza. De végül is csak emelkedtek az energia árak, minden sok egyébbel együtt.

A szocialisták javaslata szerint az alap finanszírozásához szükséges 10 milliárd forintot abból kéne biztosítani, ami a szénfillérekből gyűlt össze, de az unió határozata híján a Vértesi Erőmű Zrt-nek az még nem fizethető ki. Fontos hangsúlyozni, hogy 2010 óta a Fidesz kormány alatt egyszer sem történt kifizetés, a pénz pedig ott áll! Mivel várhatóan jó ideig nem fog olyan döntés születni, hogy az összeg a Vért számlájára kerüljön, ezért idén télen lehetne segíteni azoknak, akik nem tudják fizetni a fűtést, és emberéleteket lehetne megmenteni.

De Illés Róbert és az oroszlányi BDSZ szerint NEM!

Szerintük parkoltatni kéne a pénzt továbbra is, mert az ott jó helyen van?! Vajon a Vért hány fejlesztést finanszírozott ezekből a pénzekből az utóbbi két évben? Illés Róbert pedig érdeklődhetett volna a Békemeneten az elvtársaktól, hogy milyen tempóban halad az európai lobbi kinn Brüsszelben a néppárt részéről.

A cikkben felhívják a figyelmet, a pénz nem arra célra van, amire a szocialista képviselők szánják, hanem: „Kizárólag a villamosenergia-termeléshez szükséges szénnel, hő és villamos energia kapcsolt termelésével kapcsolatos költségeket fedezheti – és más célú felhasználása tilos.

Igen! A magánnyugdíj pénztárakban lévő megtakarítások sem azért lettek befizetve, hogy MOL részvényeket vegyenek belőle. A babakötvényt sem a költségvetési lyukak foltozására hozták létre, vagy Esztergomban a Szent-Miklós alapnak sem az volt a célja, hogy medencét építsenek belőle. A fenti példák megmutatják azt, hogy ami jelenleg törvényes, azt a Fidesz kormány kénye kedve szerint változtatja meg. Véleményünk szerint most tényleg jót tenne ezzel a változással, hiszen emberéleteket mentene meg. Nem tudjuk, ez kellő motiváltság-e a kormánynak?

A megjelent cikk írójának pedig javasoljuk, hogy növesszen egy kis empátiát, és valahonnan tegyen szert együttérzésre! Ha szerinte a bánya helyzete most stabil – hiszen a kormány megtett mindent ennek érdekében (nyugdíjak járulékká alakítása, a 98%-os büntetőadó, stb…)- , akkor nem kéne úgy ragaszkodni ahhoz a pénzhez, ami még nincs is náluk és egy jó ideig nem is lesz, de négy hónapig valószínűen nem. Akkor addig miért nem használhatjuk életek megmentésére?

Ha az állami megrendeléseket nézzük, ami a Fidesz Zrt. nyújtott a Simicska közeli vállalkozásoknak országosan, akkor könnyen belátható, hogy a szükséges egymilliárd forint máshonnan is előteremthető lenne. De ez a „humánus” Fidesz hozzáállás, amit a cikk írója tanúsít a város összes adófizetője által fenntartott honlapon megdöbbentő! Nem azt mondják, hogy jó ötlet csak ne onnan vegyünk el pénzt, és mondjuk nem lesz repülőtér Felcsúton, hanem azt, hogy ne csináljuk!

Egyesek szerint ez hangulatkeltés csupán!
Tehát nem csak a módszertől zárkóznak el, hanem a céltól is!
Ami pedig egyszerűen csak az lenne, hogy idén ne fagyjon meg 200 ember a lakásában.

Cikk témájához kapcsolódó videó itt tekinthető meg

A bejegyzés kategóriája: Magyarország, MSZP, Oroszlány
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

(F)agyhalál! bejegyzéshez 2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?