Hamisítás és gyalázkodás?

Aláírást hamisított és megfagyott áldozatokon élcelődött az oroszlányi Fidesz – A Fideszes önkormányzat lapja „(f)agyhalottaknak” nevezi a lakásukban kihűlt embereket

Az MSZP feljelentést tesz, mivel a Fidesz helyi csoportja rágalmazó szórólapot adott ki, a kormánypárti vezetésű önkormányzat újságjában pedig hamisított közlemény jelent meg szocialisták nevében. Ennek során különösen ízléstelen, hogy a helyi Fidesz a fagyhalált szenvedett embereken alpári módon gúnyolódik, és hamis állításokkal rágalmaz.

UjKethetesMint ismeretes, Lukács Zolán, az MSZP országgyűlési frakcióvezető-helyettese a közelmúltban javaslatot tett egy fagyhalál elleni pénzügyi alap létrehozására. Ezzel a leghidegebb napokban azokat támogatták volna, akiknek lakásában kikapcsolták a villany- illetve a gázszolgáltatást. Az MSZP politikusa ezzel azt kívánta elérni, hogy az előttünk álló tél során egyetlen magyar ember se haljon meg fűtetlen lakásban. A fagyhalál elleni alap fedezeteként az MSZP azt a 10 milliárd forintot javasolta, amelyet a kormány az áramdíjba építve szedett be, de jelenleg felhasználatlanul hever egy számlán. Ezt a pénzt, a szénipari szerkezetátalakítási támogatását (szénfillérek) ugyanis az Európai Bizottság jóváhagyása hiányában eredeti céljára nem lehet kifizetni. Lukács Zoltán javaslata szerint honfitársaink életét menthetné meg.

Ezt a humánus javaslatot nem először támadták meg aljasul és hamisítva, amikor az oroszlányi városi újságban „Szocialista felhívás” címmel egy álközleményt jelentettek meg eddig ismeretlen szerzők. Ebben azt a látszatot keltik, mintha a felhívást az MSZP adta volna ki, s többek között ez szerepel benne: „A szénfilléreket inkább a (f)agyhalottaknak kell adni, a bányászoknak meg más munkát! Mi tudjuk, mert nekünk még vannak jó szakképzési elvtársaink! MSZP

Ezzel egy időben az oroszlányi Fidesz egy szórólapon – igaz, már a saját nevében – azt a rágalmat terjeszti, hogy az MSZP fagyhalál elleni javaslata a Vértesi Erőmű – Márkushegyi Bányaüzem működését veszélyeztetheti. Azt is állítják, hogy az MSZP be akarja zárni az oroszlányi bányát. A szocialisták szerint ez légből kapott hazugság, hiszen a Vért Zrt ma is az MSZP kormányának 2010-ben elfogadott kormányhatározata alapján tud működni.

Az MSZP a párt nevében kiadott hamis közlemény, valamint a rágalmazó szórólap miatt haladéktalanul jogi lépéseket tesz. Egyúttal felszólítjuk Takács Károly oroszlányi Fideszes polgármestert, az álközleményt megjelentető városi újság felelős kiadóját, valamint a lap korábban MIÉP-es képviselő-jelöltként megismert felelős szerkesztőjét, hogy azonnal nevezzék meg az álközlemény szerzőjét, és kérjenek bocsánatot, amiért a lakásukban kihűléses halált elszenvedett elhunytakat ízléstelen, kegyeletsértő módon „(f)agyhalottaknak” nevezték!

Az MSZP egyúttal ismét egyértelműen leszögezi: a szénfillérek felhasználásával javasolt fagyhalál elleni pénzügyi alap egyetlen munkahelyet sem veszélyeztet. Ez a pénz ugyanis ma sem jut el az oroszlányi bányászokhoz, mivel az Orbán-kormány két éve képtelen ehhez megszerezni az Európai Bizottság jóváhagyását. Így ez a 10 milliárd forint most felhasználatlanul hever egy számlán. Miközben életeket lehetne vele megmenteni.

A támadott előterjesztés egyébként külön paragrafusban rendelkezik arról, hogy amennyiben az Európai Bizottság közben mégis dönt, akkor a tulajdonos (MVM Zrt) köteles ezt az összeget az évi mintegy 40 milliárdos profitjából a VÉRT Zrt. számára biztosítani. A bánya tehát mindenképpen hozzájut a pénzéhez.

A Magyar Szocialista Párt mélyen elítéli az oroszlányi Fidesz alpári és aljas politizálását. Úgy véljük, az efféle hazugságokra és hamisításra még a Fidesz támogatottságának drámai zuhanása sem lehet magyarázat. Ám mivel a kormánypárt kétségbeesését a legkevésbé sem kívánjuk csökkenteni, az MSZP mindkét kiadvány ügyében jogi lépéseket tesz.

Magyar Szocialista Párt

Reakciók és hozzászólások az egyes hírforrásoknál

A bejegyzés kategóriája: Magyarország, MSZP, Oroszlány
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?