Megint erőből?

ErobolGumiabroncsok és földtulajdonosok akadályozzák az ipari park fejlesztését Oroszlányban – olvasom a minap a 24 ÓRA tudósítását. – Mint írják, illegálisan lerakott gumiabroncsok találhatók az oroszlányi ipari park fejlesztésére szánt területen, az elszállítás 30 milliós költségét átvállalná az önkormányzat, majd ráterhelné földtulajdonosokra, akik szerint a város így akarja kikényszeríteni földjeik eladását.

A Komárom-Esztergom megyei napilapnak a 11 tulajdonost képviselő Geiszt József elmondta: földjeikre a közeli gumiaprító tulajdonosa rakott le teherautó abroncsokat, és őt nem tudják elérni. Nyáron az illegálisan tárolt gumihulladék egy része kigyulladt, éppen ott, ahol az önkormányzat az ipari parkot fejlesztené. Azóta két idegen jelentkezett a földtulajdonosoknál, pénzt ajánlva az abroncsokért, ők azonban a saját birtokukra lerakott idegen tulajdont nem merik eladni. A lapnak Takács Károly polgármester elmondta: nem tudnak tovább várni az ipari park fejlesztésével. Az elszállítás költségét az önkormányzat kifizeti, majd a földek tulajdonosaira terheli.

Szóval 30 milcsit csak úgy ráterhelnek a tulajokra. Talán emlékeznek az olvasók, valahogy így történt ez az ominózus Majk-Vértessomló úttal is. Elhatározzuk, megcsináljuk – ha fene fenét eszik is! Hogy talán meg kellene kérdezni a zembereket is, hogy mi a véleményük, hogy talán együtt, közösen kellene keresni a megoldási módokat a zemberekkel, na, ez az, ami nem megy. Sem az oroszlányi közterületek átnevezésénél, sem a műfüves pályák építésénél, sem az idézett útnál, s a jelek szerint most a földtulajdonosokkal sem sikerül zöldágra vergődni.

Sebaj, már csak másfél évet kell kibírni – de milyen áron?!

A bejegyzés kategóriája: Oroszlány
Kiemelt szavak: , , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?