Sajtóbarát Polgármester Díj

Vita az Új Kéthetesről

Január 25-én, kedden tartotta soros ülését Oroszlány Város Képviselő-testülete, a képviselők 3 óra alatt 11 napirendet tárgyaltak meg, és zömében egyhangú határozatokat hoztak. Az ülésen a legnagyobb vita az önkormányzati kommunikációval kapcsolatos előterjesztés körül zajlott.

Juhász Attila fotóművész szerződését és az Új Kéthetes című városi újság kiadásának körülményeit vitatták az ellenzéki képviselők. Hosszas szellemi pengeváltás folyt a témában. Székely Antal MSZP-s politikus a többi között elmondta, ő túl soknak ítéli Juhász Attila fotóművész díjazását, Orbán Ferenc Fideszes képviselő erre azt válaszolta, Juhász Attila egy fotóművész, akinek a munkája minőségi változást jelent a város életében. „Remélhetőleg nem lesz olyan propaganda újság, mint a Térségi Tájoló!” – fogalmazott Szabó Mihály Jobbikos képviselő.

Takács Károly polgármester mértéktartó higgadtsággal mondta el, hogy Juhász Attila fotóművész alkalmazása az igényes, profi város-PR fontos része, és a városi újságra illetve kommunikációra összességében kevesebbet költ a város, mint korábban. Papp Péter alpolgármester elmondta, hogy a mostani helyzet annyiban is különbözik az előzőtől, hogy minden költség látható, megismerhető, nincs szétdarabolva és elrejtve különféle helyeken.

Módi Miklós büszkén említette meg, hogy Rajnai Gábor korábbi polgármester elnyerte a „sajtóbarát polgármester” címet, mire Takács Károly kifejtette, hogy ő nem vágyik erre a címre. A hosszú adok-kapok után végül 8 igen és 4 nem szavazattal elfogadták az előterjesztést a képviselők.

MTI Múzeumban kiállított díj

MTI Múzeumban kiállított díj

A bejegyzés kategóriája: Oroszlány
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?