Eladósodottság

Több mint 330 ezer forint jut minden egyes kaposvárira a város adósságállományából. Az elmúlt négy évben brutálisan eladósodottak, szinte hitelt hitelre habzsoltak a nagyvárosok.

Szintén dobogós helyezést ért el még Szolnok és Tatabánya. De míg a tatabányaiakra közel 210 ezer forint jut fejenként, addig minden egyes szolnokira majd 280 ezer forint esik a város hitelállományából. A 200 ezres határt rajtuk kívül még a pécsiek lépték át. Valamennyi városnak Fideszes a vezetése. A szocialista vezetésű városok adják a „százezresek gerincét”: a szombathelyiekre 170 ezer, a nyíregyháziakra 157 ezer, a miskolciakra 140 ezer, a székesfehérváriakra 133 ezer, a szegediekre pedig 110 ezer forintnyi hitel jut fejenként.

A megyéből Esztergomban 284 ezer, Tatán 144 ezer forint az egy főre eső adósságállomány. Oroszlányban jelenleg 100 ezer az egy főre eső hitelállomány, azaz mindennel (kötvénnyel, kölcsönnel együtt) együtt 2 milliárd forint a város tartozása. A legtöbb magyar nagyváros eladósodása a költségvetési főösszeghez viszonyítva megközelíti vagy meghaladja az 50%-ot. Hódmezővásárhelyen a legmagasabb ez az arány: 136,5%. Szolnokon 63%, Pécsett 54%. Esztergom eladósodottsága tavaly az éves költségvetés 67 százalékát tette ki.

Oroszlányban ez az arány most 48%.
De az igazi kérdés az, hogyan tudja ezt finanszírozni a település.
Oroszlány biztonsággal.

A bejegyzés kategóriája: Komárom-Esztergom megye, Magyarország, Oroszlány
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?