Nincs itt semmiféle iskolamizéria!

KLIKKlebelsberg-központ meg járási igazgatók már vannak, pecsét és takarítás nincs. Az iskolaigazgatók, akik feltételezhetően ismerik a helyi körülményeket, ha ezentúl pénzt akarnak kretyópapírra, vagy angoltanárra majd tárgyalhatnak a központtal, akik valahány száz kilométerről kigondolják, hogy tényleg szüksége van-e a szóban forgó intézménynek ezekre az extrákra – olvasható a „sorok között” blogban, s bizony szinte nincs ember e kis hazában, aki ne hallott, olvasott volna valamilyen hajmeresztő dolgot az iskolák államosításával kapcsolatban.

De maradjunk szűkebb pátriánknál. Családi napot tartottak a hétvégén a környei iskola néptáncos tagozatának diákjai, szüleikkel, testvéreikkel. Évek óta megszokott ez ilyentájt. Játék, szórakozás, a közösség élménye – csupa jó dolog. Az iskola költségvetéséből persze mindig jutott a kis művészek bemutatkozásának finanszírozására, a program támogatására – EDDIG! De olvassuk csak el a község honlapjának beszámoló részletét:

A Kincső zenekar végül este hat óráig húzta a talpalávalót, nemcsak a vizsgázó diákokat, de a vendégeket is alaposan kifárasztva. Ha úgy tetszik, a nap végén ezúttal is elégedetten summázhattak volna a szervezők, ha Ha nem került volna veszélybe a program legfontosabb eleme, az élő zene

Mint ismert, januártól a környei általános iskola fenntartói feladatait is az állam látja el. Így értelemszerűen ő dönt a tervezett kiadások szükségességéről, mértékéről is. Mint megtudtuk, az intézmény jelenlegi fenntartója csak azon kötelező költségek terheit finanszírozza, melyek közvetlenül az alapfeladat ellátásához szükségesek. Jelen álláspont szerint pedig egy ilyen eseményen, a néptáncosok évi két nyílt vizsgaelőadásán a zenekari részvétel nem minősíthető az oktatáshoz szorosan tartozónak, ezért annak terheit nem is kívánja viselni az állam.

Köszönet tehát az „Értetek, Nebulókért!” Alapítványnak, amely vállalta a zenekar költségének finanszírozását, így segítve, hogy idén is a megszokott hangulatú és színvonalú Családi Nap várhassa a kisebb-nagyobb táncosokat és érdeklődőket!

De van még itt érdekesség, ezt kapja ki a kedves olvasó: Január 3-án az iskolavezetők levelet kaptak a KIK-től (Klebelsberg Intézményfenntartó Központ).

„Felhívom szíves figyelmüket, hogy valamennyien a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ munkatársai vagyunk. Az állami intézményfenntartó központot az elnök képviseli. A kommunikációs szabályzat kiadásáig az intézményvezetők közvetlenül nem nyilatkozhatnak. Kérem, hogy a média munkatársaitól a kérdéseket kérjék be, a rá adandó válaszokat fogalmazzák meg és küldjék be az e-mail címemen a KIK-központba, ahol a kommunikációs munkatársak érdemben foglalkoznak a megkeresésekkel” – olvasható a levélben.

Gratulálunk!

A bejegyzés kategóriája: Magyarország, Oroszlány
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?