Emelkedő munkanélküliség

PakozdiSzabolcsDecember végére a gazdaságilag aktív népességen belül 9,6 százalékosra nőtt a nyilvántartott álláskeresők aránya Komárom-Esztergom megyében – közölte a megyei munkaügyi központ igazgatója az MTI-vel.
Pákozdi Szabolcs tájékoztatása szerint a mutató egy hónap alatt 0,9 százalékponttal emelkedett. A növekedés alapvetően a munkaviszonyt vesztettként nyilvántartottak állományának bővüléséből eredt, azonban egy éves időtávon belül jelentősen, mintegy 60 százalékkal nőtt a pályakezdők száma.

A decemberi beáramlás felerősödéséhez leginkább a befejeződött közfoglalkoztatási programokban résztvevők nyilvántartásba való visszatérése járult hozzá. A programokból november végén több mint 600 fő lépett ki, akiknek nagy része rövid időn belül újra álláskeresővé vált.

Az év utolsó napjára 669 betölthető állás maradt a munkaügyi központok kínálatában, az álláskeresők száma 14.225 fő volt. A munkaügyi központ decemberben 322 embernek tudott állást közvetíteni, közülük 246 fő támogatott foglalkoztatásba került, a többieket normál munkahelyekre vették fel.

A bejegyzés kategóriája: Komárom-Esztergom megye
Kiemelt szavak: , , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?