Takács Károly összeférhetetlen

kethetes2010 óta az országban olyan hatalmi átrendeződések és személycserék történtek, mellyel a közigazgatás, a törvényhozás szinte teljes rendszerét a Fideszes kormány ízléséhez igazították. Mindenre azonban ők sem gondolhattak!

A Magyar Narancs cikke Csobánka polgármesteréről és a helyi újságról szól. A cikkben leírják, hogy összeférhetetlenség esete áll fenn, a helyi újság felelős kiadója maga a polgármester, aki nem tölthetne be ilyen tisztséget. A felvetést az illetékes kormányhivatal is helyben hagyta, hiszen az önkormányzati törvényben szereplő passzus alapján az összeférhetetlenség esete fenn áll.

Oroszlányban is van egy újság, amiről már sokat írtunk portálunkon. Többször felhívtuk a figyelmet arra, hogy a kiadvány egyoldalúan tájékoztatja a lakosságot a várost érintő ügyekről, és mindezt közpénzen teszi a polgári frakció hathatós támogatásával Takács Károly sajtós csapata. Testületi ülésen is felvetette az mszp frakció, hogy a város pénzéből ne jelenjen meg pártkiadvány.

Úgy tűnik, hogy Papp Péter (többek között) alpolgármester mániája, a pozíciógyűjtés ragályos a polgári frakcióban. Az Új Kéthetes című kiadvány lapozgatva a következőt olvashatjuk: Felelős kiadó: Takács Károly, aki polgármester is (még).

Vajon ez a nyilvánvaló törvénysértés mennyibe került a városnak eddig? Mennyi pénzt vettek fel a propaganda cikkek szerkesztéséért?

Ezek után már csak egy kérdés van. A Pest megyei kormányhivatal döntése és az önkormányzati törvény alapján az oroszlányi lap esetében is fenn áll az összeférhetetlenség esete. Vajon meddig tűri Czunyiné dr. Bertalan Judit (többek között) kormányhivatal vezető, hogy ilyen nyilvánvaló törvénytelenség legyen a járásban? Mikor fog megszűnni Oroszlány Fideszes propaganda újsága az Új Kéthetes?

Az üggyel kapcsolatban írtunk egy levelet az illetékes kormányhivatalnak, amint megérkezik a válasz, azt közzé tesszük portálunkon!

A bejegyzés kategóriája: Oroszlány
Kiemelt szavak: , , , , , , , .
Közvetlen link.

Takács Károly összeférhetetlen bejegyzéshez 3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?