‘Facebúkos’ gondolatok

mennifogÚj divat hódít az ellenzéki oldalon! – az emberek egymást kedvetlenítik el azzal, hogy mondogatják, nem lehet nyerni. Felülnek hatalmas lelkesedés mellett a kormány propagandájának és a kormány által megrendelt függetlennek álcázott, kis mintás telefonos közvélemény kutatási eredményeknek. Mintha tudatosan az lenne a célunk, hogy saját magunkat rúgjuk tökön és ez okozzon számunkra hatalmas örömöt.

Lassan mondom, hogy mindenki megértse:

Orbán Viktor és diktatúrája április 6-án reális eséllyel leváltható!

El kell menni a választani és leadni a szavazatainkat! Előtte meg mindenki legjobb tudása és lehetősége szerint segítse az ellenzék kampányát. Akár már azzal is segíteni lehet, hogy nem terjesztünk depressziós jövendöléseket.

Ne figyeljetek arra, hogy mit jövendölnek a közvélemény kutatók. Normális esetben, a köz véleményének kutatása, egy tudományos szakma. Csakhogy ma Magyarországon még véletlenül sem beszélhetünk normális állapotokról. Az emberek egzisztenciális és egyéb okok miatt félnek őszinte választ adni a közvélemény kutatóknak. Amikor telefonon megkérdezik arról őket, hogy kire szavaznának, azok akik dolgoznak, vagy még van félni valójuk, hajlamosak arra, hogy a nem szól szám, nem fáj fejem elv alapján, inkább a Fideszt mondják be válasznak, mert félnek attól, hogy ha mást tesznek annak következménye lehet. És ne legyen senkinek egy pillanatig se kétsége azzal kapcsolatban, hogy most megint olyan időket kell élnünk, amikor tényleg lehet is következménye annak, ha valaki felvállalja szembenállását a regnáló hatalommal.

A média az egyik legfontosabb tájékozódási eszköz az emberek számára. A média jelentősebb részét már felvásárolta magának a kormány és befolyása alatt tartja, a maradék kis rész nagyobb többségét meg a bulvár teszi ki. A regnáló rezsim, minden csatornáján keresztül azt igyekszik közvetíteni az emberek felé, hogy leválthatatlan a hatalom és ezzel el akarják venni az emberek kedvét a cselekvéstől. Ne dőljetek be ostobán a kormány tudatosan és vérprofi aljassággal felépített propagandájának. Nézzük inkább a tényeket.

Az ellenzéki Összefogás számára pillanatok alatt összegyűlt mindenhol az indulást támogató aláírás mennyiség ráadásul a szükséges mennyiség minimum háromszorosa gyűlt össze jellemzően. És azaz érdekesség ebben, hogy az Összefogásnak nem kellett fizetett aktivisták tömegével agitálni az embereket, hogy jöjjenek és írjanak alá, hanem az emberek maguktól jöttek és még most is, amikor már rég túl vagyunk a gyűjtésen, aláírnának nekünk. A Fidesz hatalmas tömegű fizetett gyűjtővel is szenvedett azért, hogy meglegyen neki. Gyertek el kitelepülésekre. Nézzétek meg, hogy jellemző látkép ezeken, hogy a Fidesz standjához alig megy oda pár ember, az ellenzéki standokhoz folyamatosan jönnek, sok a biztatás és szívesen fogadják anyagainkat. Az ellenzék a legkisebb falvakban is mindenhol a legunalmasabb jelölt lakossági fórumára is meg tudja tölteni a lakossági fórumokat. A Fidesz hiába szállítja a rezsi gyűlésére is más helyekről buszokkal az embereket, hiába fizet a fórumaikon való részvételért is akár, nem sikerül telt házat szinte sehol. A kampány során az ellenzéki oldal támogatói egyértelműen és látványosan alkotják a többséget.

A Fidesz, a társadalom szinte minden csoportjától elvett és nehéz helyzetbe hozta. Több százezer fiatal menekült már el normális élet reményében miattuk az országból. 3 millió ember magán-megtakarítását lopták el. Tízezrek trafikját, földjét lopták el és osztották szét haverjaiknak. Tönkre tették a rokkantakat, megfosztották őket jogos járandóságaiktól. A rendvédelmi dolgozók, korkedvezményes nyugdíját a demokrácia játékszabályait felrúgva megvonták. Tönkre tették gyerekeink oktatását, egy régimódi, poroszos rendszert vezettek be a progresszív oktatási rendszer helyett. A nyugdíjakat nem voltak hajlandóak az infláció mértékével sem emelni. Elvették sok nehéz helyzetű gyerek elől a lehetőséget arra, hogy felsőoktatásban tanulhasson.

A forinttal való spekuláns játszadozásukkal, több esetben is bedöntötték a forintot, ami sok vállalkozást és magánszemélyt tett tönkre. Tömegével bocsátottak el embereket politikai okok miatt állásaikból. Súlyosan elhibázott gazdaság politikájukkal olyan mértékben tették tönkre a piacot, hogy tömegesen mentek csődbe vállalkozások, amire előtte nem igen volt példa, még a legnagyobb válság alatt sem.

Hazánkat Európa szégyenpadjára kényszerítették, idióta „szabadságharcukkal” és vállalhatatlan külpolitikájukkal. Gőzerővel dolgoznak a Horthy korszak restaurációján, ami miatt tömegek élnek ismét félelemben. Milliárdokat osztogatnak haveroknak, rokonoknak közpénzekből. Hosszan sorolhatnám még azokat az aljas vagy ostoba intézkedéseiket, amikkel a társadalom különböző csoportjait lehetetlenítették el. És ha senki más, csak az a 3 millió szavaz ellenük, akiknek a magán megtakarítását ellopták, már az is bőven elég ahhoz, hogy megszabaduljon az ország a diktatúrától.

„Nem lehet, nem lehet, értsétek meg nem lehet! Hit nélkül sem alkotni, sem élni nem lehet!” A győzelem egyik alapfeltétele, hogy mi magunk higgyünk a siker lehetőségében. Amit a kampányban tapasztalok, az alapján a magam részéről szilárdan meg vagyok győződve arról, hogy az Orbán rezsim elnyomása alól 2014. április 6-án meg fog szabadulni az ország, mert elegen vagyunk demokraták ahhoz, hogy megállítsuk a tébolyult Vezér és hordájának ámokfutását. Tanuljunk már meg végre újra hinni magunkban és egymásban.

Bibó mondta: „Demokratának lenni annyi, mint nem félni.” Beszarva kedves barátaim nem lehet nyerni, előbb saját kishitűségünket győzzük le és ha ezt sikerül elérni, már csak laza csukló gyakorlat lesz Orbánék elzavarása. Én ebben hiszek. Ha te is hiszel a lehetőségben, akkor legalább annyival segítsél, hogy elmondod másoknak is:

Reális esélyünk van győzni!
Orbánnak takarodnia kell!

Forrás: Számunkra Ismeretlen Facebook szerző!

A bejegyzés kategóriája: Egyéb, Magyarország
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?