Hazudozós összeférhetetlenek

kethetes2014. január végén jeleztük, hogy az „Új Kéthetes”, amely egy oroszlányi adóforintokból finanszírozott fideszes politikai kiadvány, (beazonosítható módon 2011. május 23-a óta, azaz közel három éve) jogszabályellenesen jelenik meg.

(Röviden a januári cikk: A Megyei Kormányhivatalhoz fordult az MSZP helyi szervezetének elnöksége, eldöntendő: összeférhetetlen-e a polgármesteri méltósággal az, hogy Takács Károly az ÚJ KÉTHETES című „közéleti” újság felelős kiadója is egyben?A kérdés azért aktuális, mert Csobánka településen egy hasonló ügyben, a helyi kiadvánnyal kapcsolatban a Pest Megyei Kormányhivatal a következő megállapítást tette: az önkormányzati törvény kimondja, „a polgármester illetve önkormányzati képviselő nem lehet – egyebek mellett – helyi és közéleti médiaszolgáltató, lapkiadó, lapterjesztő vezetője, vezető testületének tagja, ügyvezetője ezek vezető állású alkalmazottja.”)

A problémára az MSZP frakciója felhívta figyelmet egy testületi ülésen, továbbá ezzel kapcsolatosan hivatalos jelzéssel éltünk a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal vezetőjéhez – Czunyiné dr. Bertalan Judithoz – (milyen érdekes ő is éppen fideszes), aki 2014. február 20-i válaszában teljes tájékozatlanságról árulkodó választ adott.

Tájékoztatott bennünket arról, hogy a témában csak a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság állásfoglalását követően tudja kialakítani véleményét. (Csak érdekességként jegyezzük meg, januári cikkünkben jeleztük, hogy hasonló eset történt már Csobánkán is, amely esetről az ottani kormányhivatal vezetője – minden tanácskérés nélkül, a jogszabály egyszerű értelmezését követően – egyértelműen kimondta, hogy összeférhetetlenség esete áll fent. Ehhez az oroszlányiakat is képviselő országgyűlési képviselő-asszonynak, Komárom-Esztergom megyei útfelügyelőnek és többek között még kormányhivatal vezetőnek is (aki mellesleg saját jogon dr.) szakmai állásfoglalás kellett. Ő tudja!

Persze nem pihent a nyíltan szélsőjobboldali gondolatokkal és megnyilatkozásokkal operáló helyi lapszerkesztő sem, aki cikkünkhöz fűzött kekeckedő hangvételű, jogászkodó véleményében kioktatott bennünket a médiatörvény ide vonatkozó passzusairól és természetesen azok megfelelő értelmezéséről is. Sőt festéket és papírt nem kímélve még egy okoskodó – és persze a baloldalt sárba tipró – irományt is kipréselt magából, hogy közpénzen tájékoztassa az oroszlányiakat arról, itt minden tökéletes, törvényes és szó sincs összeférhetetlenségről.

No akkor lássuk a csattanót!

A minap (2014. március 24.) kaptunk egy levelet a KEM Kormányhivatal nagybecsű vezetőjétől, amelyben arról tájékoztat bennünket, az „Új Kéthetes” kiadvánnyal kapcsolatosan, hogy azt 2014. március 12-én a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság törölte a nyilvántartásból. Vagyis bármennyire is replikázunk az összeférhetetlenség miatt, 1990. évi LXV. törvény 33/A. § (1) bekezdésének s) pontjában foglaltak alapján összeférhetetlenség nem áll fenn.

Ügyes! Ahogy kedves „székely” barátom szokta mondani: Nem szartak a kútba, csak a kávájára, oszt bélökték! Na ennyit azokról, akiknek alapvető feladata a törvényesség képviselete és fenntartása lenne, és nem tesznek egyebet, mint hazudoznak és összeférhetetlenkednek!

De mint tudjuk a hazugembert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát!

A bejegyzés kategóriája: Oroszlány
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?