Az oroszlányi Várkert bazár

szokokutAz országgyűlési kampányban már szembesülhettünk azzal, hogy a Fidesz kisebb-nagyobb vezetői mindent átadtak, mindennel a címlapra kerültek. Legyen szó 5 méter járdáról, 200 méter útburkolatról, vagy akár félkész létesítményekről.

Orbán Viktor a budai várban adta át a Várkert bazárt, amit másnap lezártak és folytatták az építkezést. A 4-es metróban is egymást érik az üzemzavarok, az erőltetett tempó miatt. A heves átadási vágy érthető. Valamivel címlapra kellett kerülni, láttatni kellett az embereknek, hogy ők milyen dicső és milyen látványos dolgokat visznek véghez a Nemzeti Együttműködés Rendszerének negyedik esztendejében. A legszomorúbb ebben a történetben az, hogy félkész létesítmények átadásával nem csak magukat minősítik, hanem a választópolgárokat is hülyének nézik!

Oroszlányban is hasonló a helyzet. Érdemi változások nem igen történtek. Főképp látványberuházásokat valósítottak meg, amik azon kívül, hogy szépek és sokba kerülnek, más hasznot nem igen hoznak. Például, ha valaki nem a központban lakik, és meg szeretné tekinteni a több tízmillió forintért felújított (vagy inkább újraalkotott) Sgraffitókat, akkor nagyon kell ügyelnie, nehogy beszakadjon az autója alatt az út, vagy nehogy kitörje a lábát a járdán, amíg odaér.

A legújabb átadás az egykori Fő téren (a NER óta Szent Borbála tér) történt június 4-én. Nem készült még el ugyan a szökőkút, de lehet köré nemzetszínű szalagot húzni és át lehet vágni, be lehet kerülni a helyi TV-kbe, felkerülhet a város honlapjára, megjelenhet az Új Kéthetesben. Mindezzel azt az illúziót keltve, hogy városunk jelenlegi vezetői magukat nem kímélve építik Oroszlányt!

Ami persze nem igaz!

Az önkormányzati választások közeledtével minden eszközt megragadnak ahhoz, hogy címlapra kerüljenek, hogy tetszelegjenek a város lakói előtt. Ha komolyan veszik a felhatalmazásukat 2010-ben, akkor minderre nem lenne szükség, hiszen mindenki érezné, hogy jól vezetik Oroszlányt. De most valahogy nem ezt lehet érezni, most egy kicsit mintha a Fidesz megint hülyének nézné az embereket. Komolyan gondolják, hogy nem tűnik fel senkinek, hogy félig van kész?

Summázva a dolgot: kicsi is, drága is, el sem készült, de legalább a miénk!

A bejegyzés kategóriája: Oroszlány
Kiemelt szavak: , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?