A jó politikai memória

PappPeter„Önnek talán még az ellenfelei által is becsült, jó politikai memóriája van” – ezekkel a kedves szavakkal fordult a helyi TV riportere Papp Péterhez a január 12-i adásban, majd a testület pénzügyi bizottságának vezetőjét, a Fidesz volt városi elnökét arra buzdította, hogy reagáljon arra a választási kijelentésre, amely szerint 2010. után megtorpant az intézményi felújítási program.

Papp Péter válasza: „Ez egyszerűen nem igaz. Valójában el kell ismerni, akkor történtek az iskola felújítások, illetve megkezdődött az óvoda felújítása, ez mintegy 900 millió forintba került az akkori 4 évben. Összeszedtem a számokat. A teljesség igénye nélkül felsorolnék néhányat:

A Gárdonyi beruházása 500 millió forint volt és nemcsak felújítottuk az intézményt, hanem újranyitottuk. Arany János iskola felújítás 500 millió forintot meghaladó beruházás, s nemcsak felújítottuk az intézmény egy részét, hanem újranyitottuk.
Strand felújítás 200 millió forint, nemcsak felújítottuk, hanem újra nyitottuk.
Mindenki láthatta, hogy az összes óvodánál évente egy kb. 10-15 milliós fejlesztést hajtottunk végre, illetve az összes óvoda játszótere, plusz a Hunyadi iskola játszótere teljesen megújult.
Ötmilliót adtunk a sportcsarnokra, legalább 30 milliós felújítás volt a focisták öltözői, de sorolhatnám. Ha összehasonlítjuk az előző ciklussal az intézmény felújítási keretet, 40 %-kal többet költöttünk ezekre a dolgokra.”

Hát, mi is kigyűjtöttük a pontos adatokat, és lenne pár megjegyzésünk a jó politikai memóriával kapcsolatban: a Gárdonyi teljes beruházása 500 helyett, „csak” 225,5 millió forint volt, míg a strand felújítása is 30 millióval kevesebb volt a 200 milliónál, amire Papp úr emlékezik. Az óvodákra 2013-2014-ben valóban elköltöttek mintegy 10-12 milliót, de előtte, 2012-ben ez mindössze 2 és félmillió volt.

Elhangzott az is, hogy legalább 30 milliós felújítás volt a focisták öltözőinél, és bizony itt csapta be legjobban memóriája az egykori alpolgármestert, hiszen ez az összeg 3,6 millió volt. Tehát a strand és az összes sportlétesítmény beruházás 2010-2014 között 403 millió forinttal, az óvodai beruházások 2012-2014 között 24 millió forinttal terhelték a költségvetést, s ehhez persze jön még a volt Arany iskola közel 530 milliós nagyberuházásának része, illetve a máig vitatott szabadtéri színpad és tér 120 milliója. Szóval 1,1 milliárd körül vagyunk, ami komoly summa, de hogy 40 %-kal több, mint az előző 4 évben, arra érdemes visszatérni.

Mint azt Papp Péter is elismerte, 2010-ben a teljes iskolarendszer megújult közel 900 millióból. Az év májusában a Táncsics úti óvoda is megfiatalodott 30 millióból, valamint októberben az oroszlányi Művelődési Központ rekonstrukciójának első üteme szintén 30 millióból.

De ne feledkezzünk meg a ciklus elején, 2007-ben az uszoda rekonstrukcióról 320 milliós tételben, az oktatási intézmények energia-megtakarítást eredményező felújításáról 220 millió forintból, és 100 millió forintba került a bölcsődei szolgálat egyik épületének teljes rekonstrukciója 2007 októberében.

2009-ben 22,5 millió forintos beruházás keretében megújult a négysávos tekepálya, a sportcsarnokban 18 millióból kicserélték a küzdőtér teljes padlózatát, 5,3 milliós beruházással elkészült a harmadik számítógép-terem a gimnáziumban, s nem utolsó sorban 18 millió forintra pályázott sikerrel a polgármesteri hivatal, segítve az ügyfélkiszolgálást.

Nem akarunk mi számháborúzni, és ez az anyag is inkább a pontos tájékoztatás érdekében született, valamint azért, hogy vegye már mindenki észre: véget ért a kampány, dolgozni kellene, nem panaszkodni, s különösen nem hamis, hazug információk szócsöveként használni a televíziót.

A bejegyzés kategóriája: Oroszlány
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?