Felmentették a polgármestert

Schwartz BélaMa már szinte bizonyossá vált, hogy bizonyos felsőbb elvárásoknak kellett megfelelniük a 2010-es választások győzteseinek, ha baloldali városvezető ellen szerezték meg a voksok többségét. Így volt ez Miskolcon, Komáromban és persze Oroszlányban is. De a legjobban szegény Schwartz Béla ajkai polgármesterre másztak rá, hiszen az elmúlt öt esztendőben 21 eljárást folytattak ellene, melyek nagy része bűncselekmény hiányában lezárult.

A napokban is minden vádpont alól felmentette a Veszprémi Járásbíróság a baloldali városvezetőt, aki ellen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és zsarolás miatt indult büntetőper 2013 tavaszán a megyeszékhelyen – adta hírül az atv.hu.

Aradi-Kiss Zita bíró az ítélet indokaként azt mondta, hogy nem állapítható meg hűtlen kezelés és zsarolás sem a vádlott tevékenysége kapcsán. Mindezt egy politikai lejárató kampány részének tekinti – tette hozzá a polgármester.

Az ügy másod- és harmadrendű vádlottját szintén felmentette a bíróság első fokon. Az MTI-nek nyilatkozva Schwartz Béla kijelentette: az ellene folyamatban lévő közel két tucat ügy közül ez tűnt a „legsúlyosabbnak”, de örül annak, hogy a szakértői véleményeket figyelembe véve végül felmentő ítélet született.

Hát, ennyit a lelki szennyekről, amelyek ma is teljes nyugalommal hajtják nyugalomra fejüket az ország sok helyén, s persze Oroszlányban is.

A bejegyzés kategóriája: Magyarország, MSZP
Kiemelt szavak: , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?