Újabb beetetés

„Miért kell Oroszlánynak út Somlóra? Amiért Kecskédre vagy Bokodra” – olvasom a város honlapján, s meg kell mondanom, ekkora sületlenséget régen láttam, de ha már ilyen őszinte vagyok, azt is közölnöm kell: totálisan megértem az új köznépi beetetést. Azt ugyanis valóban meg kell alaposan magyarázni, miért is költ a város fideszes vezetése közel 25 milliót arra (akár annak árán is, hogy a Somlóra eső költségeket is átvállalja), hogy egy éttermet jobban meg lehessen közelíteni (Szt. Domonkos).

Azt most ne taglaljuk, hogy mindezt úgy tervezgetik egyesek, hogy az érintett települések képviselő-testületei erről mit sem tudnak, nem hoztak ezzel kapcsolatos határozatot, márpedig Vértessomló területét bőven érinti a projekt. Az ottani gazdáktól úgy tudjuk, ők nem kérnek abból, hogy: „Az utakon jövő-menő forgalom kapcsolatokat teremt a nagyvilággal, megújuló lehetőséget ad a gyarapodásra és a fejlődésre.” Valahogy ők elvannak a nagyvilág nélkül is, az esetleges átmenő forgalomnövekedést meg végképp nem igénylik.

Még azt is el tudom fogadni, hogy „Egy bezárkózó város elöregszik és lemarad”, azt azonban senki se akarja beadni, hogy a 600 lelket számláló Várgesztesre való nyitás nyomja fel a munkaerő és bevásárló forgalmat, illetve az ehhez kapcsolódó iparűzési adó-növekményt.

Szóval én azt javasolnám, hogy ha már mindenképpen utat szeretne építeni szeretett városvezetésünk, akkor rakják rendbe például a Haraszthegyi utcát, mielőtt teljesen szétesik, vagy építsenek utakat helyben, olyan helyeken, ahol még nincs szilárd burkolat, de jó ötletnek tartanám a művelődési központ külső szigetelésének folytatását is, hogy csak néhány tippet felsoroljak.

Summa summarum, higgyék el, a város lakói igen hálásak lesznek azért, ha azt a 25 milliócskát Oroszlány szépítésére költik, és így kapcsolatokat teremthetnek a nagyvilággal, megújuló lehetőséget kapnak a gyarapodásra és a fejlődésre.

A bejegyzés kategóriája: Komárom-Esztergom megye, Oroszlány
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Újabb beetetés bejegyzéshez 2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?